Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 14:03
Advert

5 Ocak Kupası Ödülleri Dağıtıldı

Adana’nın kurtuluşunun 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Adana Valiliği öncülüğünde tüm belediyeler ve kurumların desteğiyle 100.Yılda 100 Etkinlik düzenlendi..

SPOR
Giriş Tarihi : 04-01-2022 15:36
5 Ocak Kupası Ödülleri Dağıtıldı

Adana’nın kurtuluşunun 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Adana Valiliği öncülüğünde tüm belediyeler ve kurumların desteğiyle 100.Yılda 100 Etkinlik düzenlendi. Bunlardan biri de Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Tenis Federasyonu İl Temsilciliği ve Çukurova Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 5 Ocak Veteranlar Tenis Turnuvası oldu.

Çok sayıda sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen maçlar sonucunda dereceye girenler Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Tenis Federasyonu Adana İl Temsilcisi Feridun Açan, ASFK Genel Sekreteri Ergin Ulun ve Adana Tenis Dağcılık ve Su Sporları Kulübü Başkanı Ali Refah Keskin’in katıldığı törenle ödüllerini aldılar.

Dereceye giren sporcular:

KADINLAR 1.GRUP

1.SİMGE GÜMÜŞ

2.MELTEM BİLGİN

3.AYŞE KUYUCUERKELER

ERKEKLER 1.GRUP

1.OGUZ UYANIK

2.OSMAN YILDIRIM

3.HÜSEYİN CALIK

KADINLAR 2. GRUP

1.GAMZE HAYVA

2.CEYDA MISIRLIOGLU

3.KAMİLE KARAHAN

ERKEKLER 2.GRUP

1..SERHAT SEN

2.SAFAK AYANOGLU

3.AYDIN SULU

 “ADANA ATATÜRK’E BAĞIMSIZLIK İLHAMINI VEREN ŞEHİRDİR”

Ödül töreninde konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, turnuvada emeği geçen Adana Valiliği, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Tenis Federasyonu İl Temsilciliğine teşekkür etti. Katılımcı sporcuları kutlayan Başkan Çetin, “Atatürk’e düşmana karşı direnme ilhamını veren Adana, Büyük Önder açısından büyük önem taşımaktadır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da emperyalist işgalci güçlere karşı Kurtuluş Savaşı başlatmıştır. Bu var olma mücadelesinde Adana’nın çok önemli bir yeri vardır. Çünkü Atatürk’te kurtuluş ve bağımsızlık fikri bu güzel kentte ortaya çıkmıştır. Büyük Önder bu gerçekliği, ‘Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur’ sözleriyle ifade etmiştir” dedi.

“Adanalılar olarak bizler de Büyük Önder’in bize işaret ettiği ‘Muasır Medeniyet’ seviyesine ulaşmak için çok çalışmak zorundayız” diyen Başkan Çetin, “Atatürk ilkelerine bağlılık, cumhuriyet değerlerine sonsuza kadar sahip çıkmak Atatürk’ün çocukları olarak bizlerin boynunun borcudur. Bu duygu ve düşüncelerle Adana’nın 100. Kurtuluş Bayramını kutluyor, Büyük Önder Atatürk ve tüm şehitler ve gazilerimizi saygıyla anıyorum” diye konuştu.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü