Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 14:09
Advert

Seçer, Kılıçdaroğlu İle Birlikte Konya’da Çeşitli Programlara Katıldı

Başkan Seçer, CHP Lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Konya ve Ereğli’de çeşitli programlara katıldı. Ereğli’de gerçekleştirdiği Millet Buluşması’nda vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Görmek isteyenler için her zaman çiçekler ve baharlar vardır. Ben o baharları bu ülkenin çiçeklerinde, renklerinde, insanlarında ve gençlerinde görüyorum. Türkiye’yi yenilemek, Türkiye’ye baharı getirmek için yola çıktık” dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-03-2023 09:27
Seçer, Kılıçdaroğlu İle Birlikte Konya’da Çeşitli Programlara Katıldı

Başkan Seçer, CHP Lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Konya ve Ereğli’de çeşitli programlara katıldı. Ereğli’de gerçekleştirdiği Millet Buluşması’nda vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Görmek isteyenler için her zaman çiçekler ve baharlar vardır. Ben o baharları bu ülkenin çiçeklerinde, renklerinde, insanlarında ve gençlerinde görüyorum. Türkiye’yi yenilemek, Türkiye’ye baharı getirmek için yola çıktık” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Müllet Buluşması’nın ardından Esnaf Sitesi’nde esnaf ziyareti yaptı. Ereğli’nin ardından Mevlana Türbesi’ni ziyaret eden heyetin programı Konya’daki iftar programı ile sona erdi.

İftar programındaki konuşmasında adalet kavramı üzerinde duran Kılıçdaroğlu, deprem olduğunda bütün belediye başkanlarının bölgeye gittiğini vurgulayarak, “Tabloyu gördükten sonra ‘İyi ki bu ülkede belediyeler var’ dedim. Belediyeler olmasa hiçbir şey olmayacak. İnsanlar enkaz altındayken ayrımcılık olur mu? Buradan bizim süratle çıkmamız ve kurtulmamız lazım. Sofrada adaleti sağlayacağız, sofrada bereketi de sağlayacağız” diye konuştu.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Konya ve Ereğli’de çeşitli programlara katıldı.

Kılıçdaroğlu: “Türkiye, dünya ile yarıştığı zaman güçlü bir Türkiye olacaktır”

Kılıçdaroğlu ilk olarak Ereğli Atatürk Spor Salonu’nda Millet Buluşması gerçekleştirdi ve vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu; “Beraber çalışırsak, birlikte çalışırsak, güzel ülkemize huzuru getireceğiz. Emin olun bahar geldi ama baharı her yıl getireceğiz. Her yıl, her mevsim getireceğiz” dedi. Daha önce gittiği farklı toplantılarda ve 2. Yüzyıl’a Çağrı Beyannamesi’nde Türkiye’nin artık dünya ile yarışmak ve bölgesinin lideri olmak zorunda olduğunu kaydettiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Türkiye dünya ile yarıştığı zaman büyüyen ve güçlü bir Türkiye olacaktır” diye konuştu.

“6 lider söz verdik. İlk yapacağımız iş Esnaf Bakanlığı kurmak”

Göreve geldiklerinde vatandaşın yaşamını kolaylaştıracak hizmetler getireceklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, “Esnafın, orta direğin güçlendirilmesi lazım. Esnaf zor durumda. Sattığı ürünün yerine yenisini alamıyor. Ne yapacağız? 6 lider söz verdik. İlk yapacağımız iş bir Esnaf Bakanlığı kuracağız. Esnafın Bakanı olacak, esnaf sahipsiz olmayacak. Esnafın sicil affını çıkaracağız. O konuda hiç kimse endişe etmesin” ifadelerini kullandı.

“İlk yapacağımız iş israfı önlemek”

İktidara geldikleri zaman en hızlı hayata geçirecekleri konuların başında israfı önlemek olacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, “6 lider söz verdik. Beraber bir araya geldik. Ortak Mutabakat Metni çıkardık. İsraf haramdır diye inancımızda var, israf haramdır diye kültürümüzde var. İlk yapacağımız iş israfı önlemek. Bir numaralı kararname, bütün savurganlıkları sıfırlayacak, bitirecek bir kararname çıkaracağız. İsraf olmayacak” dedi.

“Mal varlığımı bütün Türkiye'ye göstereceğim”

‘Devleti yönetenler, yönetirken zenginleşirlerse artık halkı düşünmezler, kendi mal varlıklarını düşünürler’ sözünden alıntı yaparak konuşmasını sürdüren Kılıçdaroğlu, “Mal varlığımı siyasete girdiğim gün açıkladım. Kendi internet siteme koydum. Cumhurbaşkanlığı adaylığım kesinleştiğinde, mal varlığımı bütün Türkiye'ye göstereceğim. Herkes görecek. Temiz bir siyaset getireceğiz. Güzel bir siyaset anlayışı olacak. Vatandaşla siyasetçi arasında güven köprüsünü yeniden inşa edeceğiz. Halka doğruları söyleyen, halktan yana olan yeni bir anlayış getireceğiz” dedi.

“Bahar yenilenme zamanıdır”

Baharın bir yenilenme zamanı olduğunu sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, “Görmek isteyenler için her zaman çiçekler, her zaman baharlar vardır. Ben o baharları bu ülkenin çiçeklerinde, renklerinde, insanlarında ve gençlerinde görüyorum. O çiçeklerin açmaması için her türlü şart vardı ama o çiçekler yine de açtı. Bütün zorluklara rağmen açtı. Bahar gerçekten de yenilenme zamanıdır. Türkiye’yi yenilemek için Türkiye’ye baharı getirmek için yola çıktık” şeklinde konuştu.

Program Konya’daki iftar ile sona erdi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Millet Buluşması’nın ardından Ereğli’de esnaf ziyareti yaptı. Ereğli’nin ardından Konya’da Mevlana Türbesi’ni ziyaret eden heyet, daha sonrasında ise iftar programına katıldı. İftarda, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da yer aldı.

“Adalet bir isim değildir, adalet bizim vicdanımızdır”

İftar programında yaptığı konuşmasında adalet kavramı üzerinde duran Kılıçdaroğlu, “Adalet aynı zamanda vicdan demektir. Vicdan Yüce Yaradan'ın kalbimizdeki sesidir. Eğer bir ülke adalet yoksa, bir ülkede adalet aranıyorsa ciddi temel bir sorunumuz var demektir. Adaleti tesis etmek için her birimizin bir başka kişiye kin ve öfke duymadan, beraber mücadele ederek adaleti tesis etmek zorundayız. Eğer kainat adalet üzerine inşa edilmişse, eşrefi mahluk olarak bizlerin de adaleti korumak ve adaleti savunmak gibi bir görevimizin olması lazım. 85 milyon eğer bir çocuğun yatağa aç girmesine ses çıkarmıyorsa orada adalet yoktur. Adalet bir isim değildir, adalet bizim vicdanımızdır” dedi.

Hiçbir ayrım yapmadım”

3 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın da Konya programında yanında olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Ankara ve İstanbul Belediye Başkanı arkadaşlarımız, aynı zamanda inşallah 15 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaklar. Sayın Davutoğlu ile ve diğer Genel Başkanlarla beraber, birlikte bu ülkenin büyümesi, bu ülkenin kalkınma ve bu ülkeye adaletin gelmesi için çaba harcayacağız. Deprem olduğunda bütün belediye başkanlarımız, her birisi, bütün araçları ile deprem bölgesine gittiler ve ben ikinci gün gittim. O soğukta hem depremzedelere gösterilen çabaları ve yaşanan dramı gördüm. Size şu rakamları vermek isterim. 218 belediyemiz, 11 Büyükşehir Belediyemiz, her bir kentin, 11 kentin birer koordinatörü. 11 Büyükşehir. Örneğin; Ankara Kahramanmaraş’ın, İstanbul Hatay'ın, Mersin Adıyaman'ın. Ama her bir Büyükşehir Belediyesi'nin altında bizim 218 belediyemiz ayrıca çalışıyor. 6 bin 944 tır gönderdik. 4 uçakla yardım gönderildi. 6 gemiyle gönderildi, 2 vapurla gönderildi, 2 trenle yardım gönderildi. Mazot desteği veriyoruz, yem desteği veriyoruz, gübre desteği veriyoruz, fide desteği veriyoruz. Ben sadece Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin değil, AK Parti belediyelerinin kurduğu çadırlara da gittim, onları da ziyaret ettim, onları da başarılar diledim. Hiçbir ayrım yapmadım” dedi.

"Belediyeler olmasa hiçbir şey olmayacak"

Depremin ardından bölgeye gittiğinde parti ayrımı yapmaksızın tüm belediyelerin kurduğu çadırlara gittiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu “Tabloyu gördükten sonra ‘İyi ki bu ülkede belediyeler var’ dedim. Belediyeler olmasa hiçbir şey olmayacak. İnsanlar enkaz altındayken ayrımcılık olur mu? Buradan bizim süratle çıkmamız ve kurtulmamız lazım. Sofrada adaleti sağlayacağız sofrada bereketi de sağlayacağız. Çocuklarımız güzel okullara gidecekler. Evlerimizde huzur olacak, evlerimizde bereket olacak. Millet İttifakı olarak kavgayı bitirmeye kararlıyız. Yeter artık, bu kadar kavga bizi nereye götürüyor? Kavgadan alıp veremediğimiz nedir? Beraber olacağız, birlikte olacağız, kavgayı bitireceğiz ve Türkiye kanatlarını ufka doğru, geleceğe doğru açacak. Güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü