Mersin Vatan Gazetesi
HV
26 NİSAN Cuma 01:58

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Farkındalık gösterdiler

Mersin’de Yükselen Lodos Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi. Öğrenci ve velilerin katıldığı pankartlı-balonlu etkinlikte, “3 Aralık Dünya Engelsiz Günü, farket!”, “Biz farkındayız ya siz!” mesajları verildi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 04-12-2021 16:38   Güncelleme : 04-12-2021 16:38
3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Farkındalık gösterdiler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de farklı etkinliklerle kutlandı. Yükselen Lodos Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi de bu anlamlı günde veli ve öğrencileri bir kurum önünde bir araya getirdi. Farkındalık etkinliğine merkezin kurucusu Hasan Emre Eroğlu ve kurum müdürü Doğan Sütpak ile çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

BİZ FARKINDAYIZ YA SİZ!”

Etkinlik amaçlarını açıklayan Yükselen Lodos Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Eroğlu, her yıl 3 Aralık gününün  “ Dünya Engelliler Farkındalık Günü “ olarak kabul edildiğini hatırlattı. “Engelli olmak;  toplum dışında kalmak, toplumdan soyutlanmak ve hiçbir işe yaramamak gibi düşünülmemelidir” diyen Eroğlu, şöyle devam etti: “Asıl büyük engellilik sevgisizlik, saygısızlık ve merhametsizliktir. Önemli olan ötekileştirmeden sevgiyle kucaklamak ve kabul etmektir. Lodos Özel Eğitim merkezi olarak kurulduğumuz günden bu yana misyonumuz olan tüm bireylerin eşit yaşam koşullarına sahip olmaları ilkesiyle uzman kadromuzla farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bizler herhangi bir Aralık’ta değil her zaman yanınızdayız. Biz farkındayız ya siz!”

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü