Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 00:31
Advert

Edremit Belediyesi 7/24 görev başında

Edremit Belediyesi’nin şiddetli yağışlara karşı daha etkin mücadele edebilmek için kurduğu özel ekip kent genelinde çalışmalarına 24 saat aralıksız devam ediyor..

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 30-11-2021 23:49
Edremit Belediyesi 7/24 görev başında

Edremit Belediyesi’nin şiddetli yağışlara karşı daha etkin mücadele edebilmek için kurduğu özel ekip kent genelinde çalışmalarına 24 saat aralıksız devam ediyor.

 

Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü personellerinden oluşan 250 kişilik ekiple 7 gün 24 saat müdahaleye hazır. Kriz masası ekipleri,  kent genelindeki fırtınanın getirdiği ani su baskını ve beklenmeyen kazalara karşı 7/24 sahada çalışıyor.

 

İki gündür Edremit’te etkili olan şiddetli fırtınanın yarattığı olumsuzlukların önüne geçiliyor. Altınkum Mahallesi Dalyan bölgesinde lodosun etkisiyle karaya taşma yapan denize Edremit Belediyesi ekipleri müdahalede bulundu. Yükselen dalgaların 5 metreyi bulmasıyla taşan denize set çekilerek yola ulaşması ekipler tarafından engellendi. Kent genelindeki çalışmalarda kötü seyreden hava şartlarında rögarlar ve mazgalların temizliği, menfez temizlik çalışmaları, sahillerde taşmaların engellenmesi ve su kanallarının temizlenerek açılması gibi çalışmalarla oluşabilecek sorunlara karşı önlem alındı.

 

“ANINDA MÜDAHALE EDİYORUZ”

 

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Yaşanacak sorunları can ve mal kaybı olmadan zararı minimuma indirmek adına arkadaşlarımız var gücüyle çalışıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiler doğrultusunda uyarı dikkate alarak adeta bir seferberlik ilan ettik. 250 kişilik büyük bir ekiple Edremit genelinde vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına tüm araç ve personelimizle birlikte 24 saat görev başındayız. Kurduğumuz kriz masası vatandaşlardan gelen ihbarları da dikkate alarak tespit edilen noktalara anında müdahale ediyor. Herhangi bir sorun yaşayan vatandaşımız 444 85 10 numaralı çağrı merkezimize ulaşarak bizi arasın. Bu şiddetli yağış ve fırtınalı havada vatandaşlarımızdan ricamız özellikle çocuklarımızın ve yaşlılarımızın gerekmedikçe sokağa çıkmaması.” dedi.

 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü