Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 14:52
Advert

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK, TÜBİTAK Bilim Ödülüne Layık Görüldü

TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için imkân sağlamak amacıyla verdiği “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” 2021 yılı değerlendirme çalışmaları sonuçlandı..

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 30-11-2021 23:49
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK, TÜBİTAK Bilim Ödülüne Layık Görüldü

TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için imkân sağlamak amacıyla verdiği “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” 2021 yılı değerlendirme çalışmaları sonuçlandı.

 

TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından 2021 yılında 3 Bilim Ödülü ve 14 Teşvik Ödülü verilmesine karar verildi. Bu kapsamda Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK, Cevher Hazırlama /Maden Mühendisliği alanında “Cevher hazırlama ve kolloid kimyası alanında flotasyon, adsorpsiyon, ürün geliştirme konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” ile Türkiye’de ilk defa bu alanda TÜBİTAK bilim ödülünü kazandı.

Geçen yıl Stanford Üniversitesi’nin koordinasyonunda dünyanın en etkili 100 bin bilim insanının 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında listelendiği, yaklaşık 7 milyon araştırmacı üzerinde yürütülen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'nde Yer ve Çevre Bilimleri dalında Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK yer almıştı. Bu yıl da TÜBİTAK bilim ödülüne layık görülen Prof.Dr. Çelik, 1985-1987 yılları arasında iki yıl üst üste KFUPM en iyi bilimsel araştırmacı ödülünü, 1994 yılında ise TÜBİTAK Teşvik Ödülünü almıştı.

Aynı alanda kimseye verilmeyen bilim ödüllerinden birisi kendisine tevdi edildi

Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK’in 1994 yılında aldığı Cevher Hazırlama/Maden Mühendisliği alanındaki TÜBİTAK teşvik ödülü, alanında bugüne kadar ikinci kez başkasına verilmedi.

TÜBİTAK tarafından verilen ve Türkiye’nin nobeli sayılan bilim alanındaki en değerli ödül olan TÜBİTAK Bilim Ödülünü, Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK, 28 Aralık’ta düzenlenecek tören ile bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan alacaklar.

TÜBİTAK Bilim Ödülüne layık görülen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK yapmış olduğu açıklamada: “Harran Üniversitesi’ne Rektör olarak atandığımdan beri bilimsel proje ve çalışmalara destek olarak akademisyenleri bu yönde teşvik etmekteyim. Üniversitelerin başarısı, kendi öz dinamiklerinin doğru işleyişinden geçmektedir. Akademik başarı ve vizyon, kolektif çalışmalarla gelir. Bu bağlamda Harran Üniversitesi’nde disiplinler arası Bilimsel Araştırma Grupları kurarak bu kolektif çalışmalara hız kazandırdık” diye konuştu.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü