Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 04:38
Advert

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul Saros Körfezi İçin Yapılan Basın Açıklamasına Katılarak Destek Verdi

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 27 Kasım 2021 Cumartesi günü saat 12.00’de Uzunköprü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 27-11-2021 22:42
Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul Saros Körfezi İçin Yapılan Basın Açıklamasına Katılarak Destek Verdi

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 27 Kasım 2021 Cumartesi günü saat 12.00’de Uzunköprü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği 2. Olağan Meclis toplantısına katılmasının ardından Saros Körfezinde yapılması planlanan "Saros BOTAŞ FSRU Sazlıdere Limanı ve Boru Hattı Projesi"ne tepki çekmek amacıyla yapılan basın açıklamasına katılarak destek verdi.

Keşan Kent Konseyi ve Saros Gönülleri tarafından organize edilen basın açıklamasına Belediye Meclis Üyesi Ahmet Tezcan’da katılarak destek verdi.

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada: “Keşan’da Gökçetepe ve Sazlıdere köyleri arasında doğal gaz taşıma ve yükleme limanı gemi iskelesi (FSRU Liman ve Boru Hattı) projesinin yapımı mahkeme kararlarına rağmen devam ediyor olması bölge halkı olarak bizleri derinden üzmektedir. Projeye karşı üç ayrı bilirkişi keşfinde de bilirkişi heyetleri projenin inşaat, ziraat, jeoloji, hidrojeoloji, biyoloji ve orman bilimlerine birçok yönden aykırı olduğunu ortaya koyan raporlar verilmesine rağmen projenin inşaat çalışmaları halen durdurulmadı.

Bizler ülkemiz için yapılacak yatırımlarla karşı değiliz, ancak ekolojik dengeye zararı olacak projelerinde her zaman karşındayız.

Umarım yurtdaşlarımızın mücadelesi ses getirir ve Saros Körfezi için Adalet yerini bulur.“ diyerek düşüncelerini belirtti.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü