Mersin Vatan Gazetesi
HV
25 NİSAN Perşembe 09:09

Belediye-İş Sendikası Asgari Ücretten Vergi kesilmesi kaldırsın

Belediye-İş Sendikası olarak talebimiz; İktidarın, yıllardır işverenlere verdiği prim desteğini emekçilere de vermesi, asgari ücretten vergi ve kesintileri kaldırması, asgari ücretin net ödenmesidir.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-11-2021 11:33   Güncelleme : 08-11-2021 11:33
Belediye-İş Sendikası Asgari Ücretten Vergi kesilmesi kaldırsın

 

Türkiye Avrupa Birliği ülkeleri içinde en düşük asgari ücrete sahip ülkedir.

Ülkemizde ücretli çalışanların yaklaşık yüzde 57’si, asgari ücret civarında ücret almaktadır. Ayrıca mühendislik dahil olmak üzere yeni üniversite mezunu çalışanların yüzde 50’si asgari ücret düzeyinde çalışmaktadır.

İktidar, emek ve sendikal örgütlülük karşıtı politikalarıyla, düşük ücret artışlarıyla ücretleri baskılayarak asgari ücreti,  ortalama ücret haline getirmiştir. Bu nedenle Türkiye’de asgari ücret milyonlarca emekçiyi ve ailesini ilgilendiren yaşamsal bir konudur.

Ekim 2021’de açlık sınırının 3 bin lirayı,  yoksulluk sınırının 10 bin lirayı aştığı, emekçilerin enflasyonunun yüzde 40’a ulaştığı, zam yağmurunun artarak sağanak hale geldiği günümüzde asgari ücret bugün daha da hayatidir.

Belediye-İş Sendikası olarak talebimiz;

İktidarın, yıllardır işverenlere verdiği prim desteğini emekçilere de vermesi,  asgari ücretten vergi ve kesintileri kaldırması, asgari ücretin net ödenmesidir.

Haber: Vakkas ARSLAN

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü