Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 17:33
Advert

Find My Kids üst üste dördüncü kez kidSAFE Sertifikası aldı

Find My Kids, online güvenlik ve kişisel gizlilik alanında dünyanın en saygın sertifikası kidSAFE’i dördüncü kez üst üste almayı başardı. Kapsamlı bir denetim neticesinde verilen kidSAFE sertifikası, uygulamanın çocuk güvenliği ve gizliliği konusunda uluslararası kabul gören standartları karşıladığını belgeliyor.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 06-03-2023 12:17
Find My Kids üst üste dördüncü kez kidSAFE Sertifikası aldı

Çocuklar ve ailelere yönelik konum takip ve etkinlik izleme uygulaması olan Find My Kids, dördüncü kez üst üste kidSAFE+ COPPA Sertifikası’nı almaya hak kazandı. Find My Kids uygulaması, kidSAFE tarafından gerçekleştirilen kapsamlı bir denetimden sonra sertifikaya layık görüldü. Sertifika, uygulamanın çocuk dostu teknolojiler için yüksek gizlilik ve güvenlik standartlarına uluslararası anlamda uygunluğunu belgeliyor. Find My Kids’in sahip olduğu kidSAFE+ COPPA Sertifikası aynı zamanda kidSAFE’in önde gelen programı konumunda bulunuyor.

Find My Kids Ülke Müdürü Neşen Yücel, “Çocukların güvenliği bizim için en önemli konu. Find My Kids olarak attığımız her adımda ön planda tuttuğumuz bu yaklaşım asla değişmeyecek. Uygulamamızda ebeveynlerin kullandığı fonksiyonlar üzerinde çocukların kontrol olanaklarına sahip olması, kullanıcı verilerini üçüncü partilere asla satmamak ve son derece katı veri güvenliği prosedürleri uygulamak bu doğrultuda sahip olduğumuz kriterlerden yalnızca birkaçı. Yaklaşım ve çalışmalarımızın bağımsız otoriteler tarafından denetlenmesi ve onaylanması neticesinde dört yıl üst üste kidSAFE sertifikasına layık görüldük. Bu başarıyı çocukların güvenliğine yönelik çalışmalarımızın hız kesmeden ve sürekli gelişerek devam ettiğinin bir kanıtı olarak görüyoruz.”

kidSAFE’in Kurucusu ve Başkanı Shai Samet şunları söylüyor: “Find My Kids ekibi, kullanıcı gizliliğini korumak söz konusu olduğunda doğru olanı yapmaya her zaman büyük ilgi gösterdi. Bununla birlikte çocuklarının telefon kullanırken güvende ve koruma altında olmalarını sağlamak için gereken araçları ebeveynlerin kullanımına sundu. Bu sağlanması zor bir denge ama Find My Kids bunun için hiç ara vermeden çalışıyor.”

Find My Kids hakkında:

Find My Kids, akıllı telefonlarda veya GPS özellikle saatlerde kullanılan mobil uygulaması aracılığıyla çocukların konum ve aktivite bilgilerini ileterek, ailelerin çocuklarının güvende olduğundan daha fazla emin olmalarını sağlar. 170 ülkede 3 milyondan fazla ebeveyn Find My Kids uygulamasını kullanmaktadır.

Find My Kids’in Türkçe web sitesini aşağıdaki linke tıklayarak ziyaret edebilirsiniz:

https://findmykids.org/tr/

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü