Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 16:24
Advert

Merci’den Kırsalda Yaşayan Öğrenciler İçin Dolu Dolu Gezi Programı

Kırsal Mahallelerde Yaşayan Çocuklar, 29 Ekim Öncesi Mersin Merkezde Keyifli Bir Gün Geçirdi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-10-2021 11:17   Güncelleme : 27-10-2021 11:17
Merci’den Kırsalda Yaşayan Öğrenciler İçin Dolu Dolu Gezi Programı

Mersin Büyükşehir Belediyesi MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi, dezavantajlı mahallelerde yaşayan öğrencilere kent merkezinin gezdirilmesine yönelik bir proje başlattı. İlki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen gezide, Toroslar’ın Doruklu Mahallesi’nden Mersin merkeze getirilen çocuklar, Atatürk Evi ve Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Etkinlik ve Sanat Merkezi gibi noktaları ilk kez gezip görme imkânı buldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi, kırsalda yaşayan ve daha önce hiç Mersin’in merkezini görmeyen çocuklara yönelik bir proje başlattı. Dezavantajlı mahallelerdeki çocuklara yönelik proje kapsamında öğrencilerin Mersin’in tarihi ve turistik yerlerini görmelerine olanak sağlanıyor. İlki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde düzenlenen geziye 15 öğrenci katıldı. Çocuklar keyifli bir gün geçirdi Toroslar ilçesinin Doruklu Mahallesi’nden alınan çocuklar, ilk olarak MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’ne getirildi. Ardından Atatürk Evi ve Müzesi’ni gezen çocuklar, Tarsusi Kafe’de öğle yemeği yedi. Çocuklar daha sonra gezi kapsamında Arkeoloji Müzesi’ni gezerek, oradan da Büyükşehir Belediyesi Etkinlik ve Sanat Merkezi’ne gitti.

Burada yer alan Survivor Parkuru’nda eğlenceli zaman geçiren çocuklar son olarak Limon Kafe’de dinlendi. Ayrıca çocuklara Büyükşehir Belediyesi tarafından kırtasiye seti de hediye edildi. Karakuş: “Dezavantajlı bölgedeki çocuklarımıza Mersinimizi tanıtıyoruz” Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, öğrencilere eğitimin yanı sıra psikolojik destekte de bulunduklarını söyledi. Kırsal Mahalle Okulundan Merkeze Öğrenci Getirme Projesi’nin detaylarını anlatan Karakuş, “Dezavantajlı bölgedeki çocuklarımızı alıp, sosyalleşmeleri için Mersinimizi tanıtıyoruz.

Gördüğümüz kadarıyla çocuklarımız çok mutlu. Daha yeni yeni merkezimizi gören öğrencilerimiz de var. Biz bunu rutine bindirmek istiyoruz. 2 haftada veya 3 haftada bir yapacağız. İhtiyaç olan diğer ilçelerimizdeki çocuklarımızı alıp bu şekilde merkezimizi tanıtacağız” dedi. Dinçer: “Çocuklarımızın tarihi ve kültürel değerlerimizi görmelerini istiyoruz” MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Ceyda Dinçer, projeyi hizmete erişimi zor olan çocuklara yönelik gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Eğitim tabii ki çok önemli. Akademik anlamda yanlarında olmamız çok önemli ama bunun dışında değerlerimizi de görsünler istiyoruz. Henüz kırsal mahallede yaşadığı için sahile gelme fırsatı bulamamış ya da tarihi ve kültürel değerlerimizi görme şansına erişememiş öğrencilerimiz de var.

Bizim hedefimiz bu öğrencilerimizi zamanla merkezimize getirmek” diye konuştu. Geziye katılan çocuklar merkezden mutlu ayrıldı Atatürk Evi’ni ilk kez gezdiğini söyleyen Şengül Koç, “Burası çok güzel. Anıtkabir’in maketi var, bir sürü Atatürk’ün evini anlatan posterler, tablolar var. Atatürk’ün yaptığı işleri anlatan tablolar var. İlk kez gördüm ve çok güzel. Mersin merkezde olduğum için çok mutluyum” dedi.

Efecan Koca ise Atatürk Evi’ni ve müzeleri ilk kez gördüğünü söyleyerek, “Buralar çok güzel. Çok mutlu etti beni. Eski zamandan kalmış eşyalar vardı, heykeller var, çok güzeller” diye konuştu. Ahmet Elhasan ise “Biz burayı çok sevdik. Öğretmenlerle tanıştık, bize hediyeler verdiler, satranç oynadık, müzeyi gezdik. Burada birçok şey gördük. Herkesle burada çok mutluyum. Her şey çok güzeldi” diye konuştu.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü