Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 20:28
Advert

Çamlıbel Sokak festivali ile şenlendi

Mersin’in en eski ve merkezi yerleşkesi Çamlıbel’in yeniden eski günlerine kavuşturulması ve bölgenin hareketlenmesi katkı sağlamak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Çamlıbel Sokak festivali kortej yürüyüşü ile start aldı.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 22-10-2021 16:04   Güncelleme : 22-10-2021 16:04
Çamlıbel Sokak festivali ile şenlendi

Çamlıbel Sokak festivali ile şenlendi Mersin’in en eski ve merkezi yerleşkesi Çamlıbel’in yeniden eski günlerine kavuşturulması ve bölgenin hareketlenmesi katkı sağlamak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Çamlıbel Sokak festivali kortej yürüyüşü ile start aldı.

Cumhuriyet Alanında saygı duruşu ve İstikla Marşımızın okunması ile başlayan Çamlıbel Sokak Festivaline Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Mersin TSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin TSO Meclis Başkanı Hamit İzol ile kurum, kuruluş temsilcileri katılım gösterdi. Mersin Akdeniz Çamlıbel Derneği ve TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu ve İcra Komitesince organize edilen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyesi, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Mersin TSO ve MİP sponsorluğunda gerçekleştirilen Festival kapsamında gerçekleştirilen Kortej Yürüyüşü Cumhuriyet Alanından başlayıp, Çamlıbel Marina’da son buldu.

 

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Mersin’in en gözde ve en eski yerleşim alanlarından Çamlıbel’in kentin kuzeye kayması ile cazibesini yitirdiğini belirterek, bu bölgeye eski ekonomik canlılığını kazandırmak ve bölge esnaf sanatkarlarını yeniden canlandırmak adına hayata geçirilen bu etkinlikleri önemsediklerini söyledi.

Dinçer, gösteri ekibi, sokak sanatçıları, tahta bacak shovları, atölyeler, çocuklar için gösterileri kapsayan sokak festivalinin , Çamlıbel’e tekrar yaşayan ruh, heyecan, ekonomik hareketlilik getirme anlamında büyük katkı sağlayacağını kaydetti ve festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 24 Ekim'e kadar devam edecek Festival etkinlikleri kapsamında konserler, turnuvalar, panaler, sanatsal etkinlikler ve çocuk oyunları gerçekleştirilecek.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü