Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 08:07
Advert

Hibrit Çalışan İşletmeler için Yeni Bulut E-posta Güvenliği Çözümü

Zyxel’in e-posta güvenliği alanındaki yeni bulut tabanlı SaaS çözümü olan CES ile işletmeler, siber tehditleri ağlarına ulaşmadan önce bulutta durdurabilecekler.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 16-09-2021 11:04   Güncelleme : 16-09-2021 11:04
Hibrit Çalışan İşletmeler için  Yeni Bulut E-posta Güvenliği Çözümü

İstanbul, Türkiye 16 Eylül 2021— Güvenlik, yapay zekâ ve bulut destekli ev ve iş çözümleri lideri Zyxel, bugün yaptığı açıklamayla yeni SaaS tabanlı Bulut E-posta Güvenliği (CES) çözümünü duyurdu.

Esnek çalışma modelleri pandeminin hayatımızda olduğu son bir buçuk yıllık dönemde birçok sektörün yeni normali haline geldi. Bu iş modelleri sahip olduğu avantajlara rağmen, nispeten daha küçük BT bütçeleri ile iş yapan işletmelerde uzaktan çalışma ile artan güvenlik tehditlerinden korunma konusunda ciddi zorlukların ortaya çıkmasına neden oluyor.

Güncel bir araştırmaya göre, e-posta sunucuları 2020 yılındaki güvenlik açıklarının hedefi olan üç varlıktan birisi olarak dikkat çekiyor. İşletmeleri saldırılara karşı korumak için tam donanımlı bir çözüm sunan CES, kötü amaçlı yazılım koruması, kimlik avı koruması, istenmeyen e-posta önleme ve Taşıma Katmanı Güvenliği (TLS), şifrelemesi gibi alt çözümleri kapsıyor.

Zyxel’in yeni ürünü, işletmelerin ağ yöneticilerine, dağıtılmış işgücünü artan tehditlerden korumak için kapsamlı bir bulut tabanlı e-posta güvenlik çözümü sağlıyor.

E-posta güvenliğini bulut üzerinden sağlayan kapsamlı bir çözüm

E-posta sunucularının güvenliğini sağlama görevini işletmeler için daha da kolaylaştıran Zyxel CES’in en önemli özelliklerinden biri bulut tabanlı olması. Bu özellik, kurulacak donanım olmadığı ve çözümün mevcut herhangi bir ağ altyapısı veya güvenlik çözümü ile uyumlu bir şekilde çalışabileceği anlamına geliyor. Çözümü kullanırken, işletmeler e-posta hizmetinde veya müşterilerle ve personelle iletişimlerinde herhangi bir kesinti yaşamıyorlar.

CES’in kapsamlı yönetim panosu ağ yöneticilerine, özel bir BT veya güvenlik ekibine ihtiyaç duymadan olası tehditleri kolayca tespit edebilmeleri için kullanıcı ve posta kutusu davranışlarını yönetme, izleme ve analiz etme yeteneği veriyor.

Kesintisiz ve esnek e-posta güvenliği

Kullanımı kolay ve esnek bir çözüm olan CES, işletme büyüdükçe 5, 10, 25, 50 kullanıcıya kadar esnek bir şekilde lisanslanabilen abonelik tabanlı bir hizmettir.

Office 365 ve Google gibi bulut tabanlı sistemlerle ve şirket içi e-posta sunucularıyla uyumlu olan CES, personel veya sunucular nerede olursa olsun ağların korunmasını sağlamaya devam ediyor.

Zyxel Networks Türkiye Kanal Satış Müdürü Ömer Faruk Erünsal, "Küçük ölçekli işletmelerin ağ yöneticilerinin karşılaştığı zorluklar göz ardı edilemez. Özellikle pandemi döneminde çalışanların birden fazla konum ve coğrafyaya dağılmış olması, bu firmaların güvenlik kapasitelerini zorluyor. Bulut E-posta Güvenliği çözümümüz, bu yükü hafifletmek ve işletmelerin uzun vadeli hibrit çalışmayı benimserken ağlarını daha iyi korumalarına yardımcı olmak için tasarlandı.”

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü