Mersin Vatan Gazetesi
HV
25 NİSAN Perşembe 01:16

Dünyada satılan iki 5G telefonundan biri Çin’de

Amerikan politikası Huawei'ye yüklenerek belirli ölçülerde zarar verdi ancak bu çekişme diğer Çinli şirketlerin yükselişine yol açtı.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 11-08-2021 15:57   Güncelleme : 11-08-2021 15:57
Dünyada satılan iki 5G telefonundan biri Çin’de

Amerikan politikası Huawei'ye yüklenerek belirli ölçülerde zarar verdi ancak bu çekişme diğer Çinli şirketlerin yükselişine yol açtı. Artık dünya akıllı telefon piyasasında Xiaomi, Vivo, Oppo, Realme gibi şirketler Huawei’nin yerini aldı.


Öte yandan 5G teknolojisinin hızlı ilerleyişi, Huawei’nin bazı pazarlarda çeşitli yaptırımlara maruz kalması ve Xiaomi'nin karşı konulamaz yükselişi sektörün görünümünü bütünüyle değiştirdi. Yılın ilk üç aylık döneminde yüzde 26 büyüyen satışlar, ikinci üç aylık dönemde yüzde 12 oranında arttı.  Bu artış, insanların telefonları bırakıp bilgisayarlara yöneldiği geçen yılda kaydedilen yüzde 12,5’lik gerilemeyle tezat oluşturdu.  

Durum 2021 yılında, talebi körükleyen 5G'nin meydana çıkmasıyla değişti. İlgili kurumlara göre, yeni jenerasyon cep telefonlarıyla uyumlu terminal satışları bir yıl öncesine kıyasla yüzde 130 oranında yükseliş gösterdi. Bu bağlamda, dünyada satılan iki 5G akıllı telefondan birisi Çin’de satıldı. Birleşik Devletler ise bu piyasada yüzde 16 oranında bir ağırlığa sahip; Avrupa’ya gelince henüz ciddi bir kıpırdama yok. 

Öte yandan sektörde göze çarpan olgu, yalnızca yeni bir teknolojinin güçlü ve hızlı biçimde yükselişi değil; aynı zamanda sahnede yeni aktörlerin de belirmesi. Nitekim Çin üreticilerinden Xiaomi, Oppo, Vivo, Honor, Realme şu anda hep girişken stratejiler benimsemiş bulunuyorlar.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü