Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 12:24
Advert

Mersin Barosu’ndan “Sürdürülebilir Diyalog İle Köprüler Kuralım” Projesine Destek

​Mersin Barosu, Engelli Olan Bireyler ve Aileleri Gelişim Merkezi Derneği’nin (EBAGEM), 1 Nisan 2021 tarihinde başlatmış olduğu “Sürdürülebilir Diyalog ile Köprüler Kuralım” Projesine destek vermek amacıyla protokol imzaladı.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 09-08-2021 09:10   Güncelleme : 09-08-2021 09:10
Mersin Barosu’ndan “Sürdürülebilir Diyalog İle Köprüler Kuralım” Projesine Destek

 Proje kapsamında Türkiye ve Avrupa Birliği’ndeki engelli hakları alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşları arasında engelli haklarıyla ilgili diyaloğunun iyileştirilmesine, yeni ortaklıklar ve diyalog kurmaya katkı sunmak amaçlanıyor.

Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir ve EBAGEM Dernek Başkanı Ayda Yeter Serin arasında imzalana protokol ile Mersin Barosu, EBAGEM’in Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Türkiye-AB arasında Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında yürütülen “Sürdürülebilir Diyalog ile köprüler Kuralım” Projesi’nin diyalog toplantıları, ağ çalışmaları, Romanya çalışma ziyareti, sürdürülebilir diyalog için köprü zirvesi, final konferansı kapasite geliştirme ve yaygınlaştırma çalışmalarına belirlenecek temsilci avukatlarımızın katılımıyla destek verecek.

“ENGELSİZ BARO OLACAĞIZ”

Baro Başkanı Özdemir, engelli hakları sorununun dünyada ve ülkemizde ciddi boyutta olduğunu ifade ederek, “Engelli vatandaşlarımızın Anayasamızla kendilerine verilmiş olan hakları maalesef ihlal edilmektedir. Bu hakların korunmasında ilgili sivil toplum örgütlerine ve kurumlara büyük görevler düşmektedir. İmzaladığımız bu protokol ile engelli hakları sorunlarının çözümüne yönelik kurulacak olan uluslararası bir köprü ile el birliğiyle engellerin aşılmasına katkı sunacağımıza inanıyorum. Engelsiz Baro olacağız. Hizmetlerimizi yenileyip geliştirerek adli hizmetlere ulaşımı kolaylaştıracağız” diye konuştu.

EBAGEM Dernek Başkanı Ayda Yeter Serin ise, bu projede Mersin Barosu’nun da yer almasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, işbirliğiyle güzel bir çalışmanın ortaya konulacağını söyledi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü