Mersin Vatan Gazetesi
HV
25 NİSAN Perşembe 10:51

Vali Su, Lavanta Bahçesine Hayran Kaldı

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Turizmci İş insanı İlhan Ulu’nun Gülnar’ın 1350 rakımlı Bardat yaylasında kurduğu lavanta bahçelerini ziyaret etti. Vali Su, bu görsel güzelliğin tüm Mersinliler tarafından görülmesi gerektiğini söyleyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-07-2021 12:38   Güncelleme : 28-07-2021 12:38
Vali  Su,  Lavanta Bahçesine Hayran Kaldı

Turizmci İş insanı İlhan Ulu’nun Gülnar ilçesinin Bardat yaylasında 2018 yılında kurduğu lavanta bahçesinin bayramda sürpriz bir ziyaretçisi vardı. Mersin Valisi Ali İhsan Su eşiyle birlikte lavanta bahçelerini ziyaret ederek yatırımcı ve üreticilerden bilgi aldı.  Görsel güzelliği ve ekonomisi  ile Gülnar’ın çehresini değiştiren lavanta bahçelerine hayran kalan Vali Ali İhsan Su, Ulu ailesini yaptıkları bu yatırım nedeniyle tebrik etti.

Vali Su, “ Gülnar ilçemize turizmin yanısıra tarımsal anlamda da yaptığını bu önemli katkı takdire şayan. Özellikle lavanta bahçeleri Gülnar’ın görsel güzelliğine ayrı bir hava ve renk katmış. Lavanta bahçeleriyle Hem görsel hem de ekonomik anlamda bölgemize yaptığınız katkı ve öncülük için Mersinliler adına teşekkür ediyorum. Bu güzelliği Mersinli vatandaşlarımızın kesinlikle görmelerini öneriyorum. “ dedi.


Yatırımcı iş insanı İlhan Ulu da Vali Ali İhsan Su’nun lavanta bahçelerini ziyaretinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirerek, “ Sayın Valimizin ziyareti bize güç ve moral verdi. Bölgemize yaptığımız yatırım ve hizmetlerimiz devem edecek. Sayın Valimize , Gülnar Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi

Ziyaretin ardından Tıurizmci İş İnsanı İlhan Ulu, Vali Ali İhsan Su’ya lavanta kolonyası ve lavanta yağı hediye etti. Öte yandan Vali Ali İhsan Su, tarihi Bardat pazarını da gezerek üreticiler  ve pazarcılarla  bir süre sohbet etti ve bayramlarını kutladı.
 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü