Mersin Vatan Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 05:19

Çin: Amerika Huawei gibi şirketlere baskı uygulaması zorbalıktır

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian, Amerika yönetimi Huawei gibi Çinli şirketlere baskı yapması açık bir zorbalık eylemi.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 19-06-2021 21:05   Güncelleme : 19-06-2021 21:05
Çin: Amerika Huawei gibi şirketlere baskı uygulaması zorbalıktır

Amerika Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından onaylanan bir öneride, Amerika’da telekomünikasyon ağında Huawei gibi Çinli işletmelerin ekipmanların kullanılmasına yasak getirildi.

Çin’in bu hakkındaki tutumunu açıklayan sözcü Zhao Lijian, günlük basın toplantısında Çin’in Amerika’nin davranışına kararlılıkla karşı çıktığını söyledi.

Zhao Lijian, “Bir kez daha söylemek istiyorum ki, Amerika günümüze bile hiçbir kanıt göstermeden sözde ulusal güvenlik bahanesiyle ulusal gücünü kötüye kullanarak Çinli şirketlere baskı yapmaktadır.

Bu, açık bir ekonomik ve teknolojik zorbalıktır. Amerika her zaman söylediği piyasa ekonomisi ilkelerini bariz bir şekilde reddetti, ayrıca Amerika'nın sözde adil rekabetin ikiyüzlülüğünü ortaya çıkardı.”

Sözcü Zhao Lijian, Çinli şirketlerin Amerika’da faaliyet göstermesine adil ve ayrımcı olmayan bir ortam sağlamak için, Amerika'yı ulusal güvenlik kavramını genelleştirme ve ekonomik sorunları siyasallaştırma şeklindeki yanlış davranışı durdurmaya çağırdı.

Çinli şirketlerin yasalara uygun olarak meşru haklarını ve çıkarlarını korumaları için desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü