Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 NİSAN Pazar 13:34

Mersin hem destek oldu hem yaralara bir nebze merhem

Mersin'deki tüm Belediyelerin birimleri, depremin yaşandığı andan itibaren afetzedelerin yaralarını sarmak için afet bölgelerine seferber oldular.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 07-02-2023 20:59   Güncelleme : 08-02-2023 19:59
Mersin hem destek oldu hem yaralara bir nebze merhem
  • Mersin Büyükşehir Belediyesi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremin yaşandığı bölgelerde vatandaşların yanında olmaya ve yaraları sarmaya devam ediyor. Depremin yaşandığı andan itibaren ekiplerini deprem bölgesine gönderen Büyükşehir, Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Adana, Malatya ve Adıyaman’a ulaşarak arama kurtarma faaliyetlerine destek veriyor. Büyükşehir Belediyesi depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için acil ihtiyaç ürünlerini bölgeye ulaştırmaya devam ederken, deprem bölgesinde çok fazla gıdaya ihtiyaç duyulmasından dolayı MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda günlük üretilen ekmeklerin tamamı depremzedelere gönderiliyor.

  • Yenişehir belediyesi

Deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere yardım kampanyası başlatan Yenişehir Belediyesi, Mersin’deki vatandaşlar için de toplanma alanları hazırladı. Gece boyunca hizmet binalarında ve toplanma alanlarındaki vatandaşlara sıcak çorba, çay ve su ikram edildi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de geceyi vatandaşlarla birlikte geçirdi.

  • Toroslar Belediyesi

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; 15 kişilik Acil Durum Afet Ekibini ve iş makinelerini, depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’ın Kırıkhan İlçesine gönderdi.

Türkiye, tarihinin en büyük depremlerini yaşadı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından Toroslar Belediyesinin Acil Durum Afet Ekibi de deprem bölgesinde AFAD’ın arama kurtarma çalışmalarına dahil oldu.

  • Akdeniz Belediyesi

Akdeniz Belediyesi, tüm Türkiye’yi yasa boğan şiddetli depremler ve devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle kentte evlerine giremeyen kent sakinleri için tüm bina ve tesislerinin kapılarını açtı. Kurulan toplanma yerlerinde gelen vatandaşlara çay ve çorba ikram edilirken Başkan Gültak da aileleri ziyaret etti.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ağır iş makineleri desteğiyle dün Hatay Kırıkhan’da; Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de dün Osmaniye’de bugün de Gaziantep’te AFAD koordinesindeki arama ve kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Yardım kampanyası devam ediyor

Depremzede vatandaşlar için yardım kampanyası da başlatan Akdeniz Belediyesi toplanan elektrikli soba, battaniye ve çocuk bezlerini en kısa sürede deprem bölgesine ulaştıracak.

  • Mezitli belediyesi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depreme Hatay’da yakalanan Çevikkol Ailesi, kendi imkanlarıyla göçüğün altından çıkarak Mersin’e geldi. Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi Gönüllü Evi, Çevikkol Ailesine kucak açtı.

  • Tarsus Belediyesi

Tarsus Belediyesinin yardım seferberliği ile toplanan malzemeler, 4 yardım tırı ile deprem bölgelerine gönderilmek üzere yola çıktı. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın talimatıyla başlatılan yardım kampanyasında Tarsus, depremzedeler için tek yürek oldu.

  • Gülnar Belediyesi

Merkezi Kahramanmaraş olan deprem felaketi nedeniyle, Gülnar Belediyesi de deprem bölgelerinde enkaz çalışmalarına destek verilmesi için AFAD eğitimi almış özel bir ekip kurdu. Ekip deprem bölgesine gönderildi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü