Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 15:00
Advert

Hasan Arslan Güven Tazeledi Yeniden Mersin Askon Şube Başkanı oldu

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Mersin Şubesi 4. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi ve Hasan Arslan yeniden başkanlığa seçildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-03-2021 21:03   Güncelleme : 20-03-2021 21:03
Hasan Arslan Güven Tazeledi Yeniden Mersin Askon Şube Başkanı oldu

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Mersin Şubesi 4. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi ve Hasan Arslan yeniden başkanlığa seçildi.

 

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) toplantı salonunda gerçekleşen Genel Kurul'un divan başkanlığını Ahmet Ekin, Yardımcılığa Kamil Peker ve katipliğe de Yusuf Bınarbaşı yaptı.

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın'ın mesajının okunmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren ASKON Mersin Şube Başkanı Hasan Arslan, son biryıl içinde yaşanan pandemi sürecine rağmen Mersin’e ve Bölgeye yönelik birçok projeye imza attıklarını belirtti. Arslan,"STK'larda bulunma isteğimiz her alanda ülkemize, memleketimize hizmet etmektir.Askon'un bu yeni dönemde, misyonu doğrultusunda, ülke geleceği için nitelikli fikir ve sivil toplumu güçlü bir kente sahip olmamız için, ulusal ve uluslararası diyaloğa açık, ortak iş yapma kültürüne sahip bir STK olarak; Tüzüğümüze uygun kentimizde aktif rol almamızı sağlayacak, vizyonumuzu gerçekleştirebilecek sosyal ve farkındalıklı projeleri için hep birlikte çalışalım istiyorum. "dedi

 

Bir araya gelmenin ve bir arada durarak ilerlemeyi ve başarıyı getireceğine işaret eden Arslan, " Birlikte çalışmalar yapmak, daha verimli, daha güzel, daha barışçıl hareket etmek hep beraber hedefimizdir.Mersin’imiz bunu hak ediyor ." dedi

Konuşmasında Mersin kent ekonomisine de değinen Arslan, "Mersin'de ilk karşımıza çıkan; Tarım, daha sonra Lojistik ve İç Ticaret’tir. Bunları  Turizm  takip eder.Mersin limanının Mersin için önemini ortaya koymakta fayda var.Yani bana göre Liman Mersin’in bir kalbidir.  Mersin’in ekonomisi şu anda Liman etrafında oluşmuş bir ekonomiden meydana gelmiştir. Onu daha verimli hale getirmek için ilgili birimleri bilgilendirmeyi hedefliyoruz.Çukurova Havaalanı konusunu, Cesim Başkanımın da takip ettiği üzere alt yapısı bitmiş olup inşallah üst yapısı da en kısa zamanda tamamlanıp hizmete girmesiyle bölgeye çok faydalı olacaktır. Frankfurt, Roma, Paris, Münih gibi havaalanları, aktarma limanı olarak kullanılıyor,  Çukurova havaalanının da Ortadoğu coğrafyası ve Türki Cumhuriyetleri için böyle bir aktarma havaalanı olacağını umut ediyorum.

Bunun oluşması için zaman  lazım tabi ki ama bu yeni havaalanının her halükarda bölgemizi canlandıracağını, ulaşımın daha kolay ve kaliteli olacağını, uçak seferlerinin artacağını, gelen giden insanların daha da fazla olacağını şu andan itibaren görebiliyoruz.

Çukurova havaalanı  Mersin için  ilk başta, sosyo ekonomisinde de fayda sağlayacak turizm kapılarını açacaktır."dedi

 

Mersin'in turizm alanında en zayıf olduğu sektörlerden biri olduğunu belirten Hasan Arslan, "Tarihi eserlerimize baktığımızda ve değerlendirdiğimizde Mersin’in Antalya'dan geri kalmayıp hatta daha ileri olduğunu da söylemek mümkündür. Bu iddia değil bir gerçektir.

İşte bu anlamda Mersin’in neye ihtiyacı varsa o yönde proje üretmeye devam edeceğimi, bu çalışmaları da sizlerle paylaşacağımızı belirtmek istiyorum."dedi

 

Konuşmanın ardından yönetim kurulu ibrasının ardından yeni yönetim kurulu belirlendi. Hasan Arslan başkanlığındaki listeyi tüm üyeler oy birliği ile seçti. 2020-2022 yılı  faaliyet raporu ve tahmini bütçe de okunarak onandı.

 

Genel kurulun sonunda ASKON Mersin Şube Başkanı Hasan Arslan bir kez daha kürsüye geldi ve bir teşekkür konuşması yaptı. Hasan Arslan, teşekkür konuşmasında " Ülkemizin ve dünyanın, adalet temelinde yeniden şekillendirilmesi için, ticarette ahlak ilkelerini gözeten, haklı zenginlikler üreten ASKON derneğine , bir dönem daha Mersin Şube Başkanlık görevimi yapmaya layık  gördüğünüz için şahsım adına teşekkür ederim

 

Beni yalnız bırakmayan her zaman yanımda olan  Abim Mahmut Arslan sonsuz sevgimi ve saygımı sunarım,

Ayrıca Akparti Toroslar İlçe başkanı kıymetli  kardeşim Bekir Topçuya , Ak Parti Akdeniz ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturana katılan tüm dostlarıma burada bu önemli günde yanımda olduğu için  teşekkür ederim. 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü