Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 19:49
Advert

Tuncer; Gençlerimize yazık etmeyin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olaylara ilişkin bir açıklama yaptı.

YEREL HABERLER
Giriş Tarihi : 06-02-2021 11:39   Güncelleme : 06-02-2021 11:39
Tuncer; Gençlerimize yazık etmeyin

Türkiye’nin en gözde üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesine yapılan Rektör atamasından sonra çıkan olayları kaygıyla izlediklerini belirten CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer hükümeti itidalli ve kontrollü olmaya çağırdı. Tuncer, “Ülkemizin en prestijli üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olayları kaygıyla izliyoruz. Üniversite gençliği bu ülkenin aydınlık geleceğini simgeliyor. Onlar eğitim gördükleri üniversitenin liyakatli ve demokrasiye inanan beyinler tarafından yönetilmesini istiyor. Yaptıkları eylemin inancı ve ruhu devletin karşısında olduklarını değil, eğitim gördükleri okullarının yanında olduklarını gösteriyor. Bu gençlerimiz Amerika’da ya da Avrupa’daki üniversiteleri tercih etmemiş, bu ülkenin topraklarında yaşamayı ve okumayı tercih etmişler. Onları hayal kırıklığına uğratamayalım” dedi.

“HÜKÜMET SÜRECİ BAŞINDAN BU YANA İYİ YÖNETEMEMİŞTİR”

Üniversiteli öğrencilere uygulanan orantısız gücü de eleştiren İlçe Başkanı Tuncer, “Polisimizin eylem karşısındaki tavrı ne yazık ki bizleri üzmüştür. Çağdaş bir ülkede, amaçları kendi eğitim gördükleri bir üniversiteye atanan Rektörü istemeyen ve bu nedenle ortaya bir eylem koyan öğrencilere fiili yöntemlerle değil akli yöntemlerle davranılması gerekir.  Can ve mal güvenliğimizi koruyan güvenlik güçlerimizin cana ve mala kast etmeyen öğrencilerimiz için de aynı sorumluluğu taşıması gerekir. Hükümetimizin bu öğrencilerimizi yaftalamak, ötelemek yerine taleplerini dikkat alması gerekir. Ama bu süreçte gereken hiçbir şey yapılmamıştır. Hükümet süreci başından bu yana iyi yönetememiş ve olayların bu noktaya gelmesinde başrolü üstlenmiştir” dedi.

“SAYIN BULU, DERHAL İSTİFA ETMELİDİR”

Bir süre önce Rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Melih Bulu’nun hem akademik çevrelerden hem öğrencilerden hem de toplumun önemli bir kesiminden büyük tepki almasına rağmen hala bu görevde kalmasını da şaşkınlıkla karşıladığını söyleyen Tuncer, “Sayın Bulu şu anda Rektörlük koltuğunda oturmaktadır. Ama hem akademik kariyeri hem de atama yöntemi kendisini tartışılır hale getirmiştir. Anti demokratik bir şekilde o koltuğu işgal etmek yerine, başında bulunduğu üniversitesinin sesine kulak vermelidir. Akademik ve idari terbiye gereği, görevinden istifa etmelidir. Geldiğimiz şu noktada Sayın Bulu’nun istifa etmesi, öğrencileri için hayata geçireceği en önemli sosyal sorumluluk projesidir” diyerek sözlerini noktaladı. 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü