Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 18:41
Advert

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Kazanlı’yı Ziyaret Etti

Mahalle ziyaretlerine ara vermeden sürdüren Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, bu kez de Kazanlı’nın mahallerini ziyaret ederek; esnaf, üretici ve mahalle sakinlerinin talep ve sıkıntılarını dinledi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-09-2020 09:16   Güncelleme : 09-09-2020 09:16
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Kazanlı’yı Ziyaret Etti

 

Kazanlı Muhtarı İbrahim Koca ve vatandaşlarla birlikte sokakları gezen Başkan Gültak, hem belediye ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceledi hem de talep edilen hizmet ve çalışmalar için ilgili birimlere talimat verdi. Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Tüzün ve Uğur Sözkesen’in de katıldığı ziyaretinde Başkan Gültak, sokak sokak gezerek karşılaştığı Kazanlılı üreteciler, esnaflar ve vatandaşların talep ve sorunları dinleyip not ettirdi.

Sorunlar çözüme kavuşuyor

Başkan Gültak, 144 daireli bir site sakinlerinin temizliği ve peyzajının yapılması noktasında yardımcı olacaklarını belirtti. Kazanlı Kooperatifine de uğradığını belirten Başkan Gültak, “Kooperatifimizin yeri gerçekten kötü durumda. Talimat verdim, yarından itibaren çevresi, peyzajı değişecek ve boyanacak. Burası kooperatifimize yakışır bir yer olacak” dedi.

“Kazanlı ve Tepeköy’de okul yapacağız”

Bölgedeki kanalların temizliğinin acilen yapılarak, sel riskinin ortadan kaldırılması için DSİ Bölge Müdürü ile görüştüğünü kaydeden Başkan Gültak, yapılacak çalışmaları şöyle anlattı; “Kazanlı Ortaokulu’nun üst katını da yapıyoruz, Meclis’ten yetkiyi aldık. Tepeköy ve Kazanlı’da birer okul yapıyoruz. Kazanlı ilköğretim okulunu da ziyaret ettik, oranın da tuvaletlerini yenileyip öğrencilerimizin temiz ve modern bir tuvalete kavuşmasını karşılayacağız. Ayrıca türbemiz için verdiğimiz sözleri de yerine getirerek buraya kamelya ve oturaklar kuruldu; türbenin peyzajı yapıldı. Türbemizin kalan eksikleri yakında tamamlanacak. Burada yaşayan insanlarımızın çok değer verdiği bir türbemiz.”

“Salı ve Cuma günlerini halkımız ve muhtarlarımıza ayırıyoruz”

Sözlerini; “Salı ve Cuma günleri mahallelerimizi ve muhtarlarımızı ziyaret etmemizin nedenleri bunlardır” diyerek sürdüren Başkan Mustafa Gültak, “Sorunları veya bir takım eksiklikleri yerinde görüyoruz. Neler yapıldı, neler yapılmadı, yine yerinde tespit ediyoruz. Pandemi’ye rağmen halkımızın arasında olmaya, talep ve sorunlarını mahallinde dinleyip öğrenerek çözmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü