Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 08:15
Advert

Aciliyet Taşıyan Hizmetler Aksamadan Devam Ediyor

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; fen işleri ekiplerinin Siteler Mahallesi’nde ekiplerinin 11 sokakta gerçekleştirdiği kaldırım yenileme çalışmalarını yerinde denetledi. Eline mala alan Başkan Gültak, işçilerle birlikte harç tesviye etti, kaldırıma karo döşedi.

YEREL HABERLER
Giriş Tarihi : 05-05-2020 12:49   Güncelleme : 05-05-2020 12:49
Aciliyet Taşıyan Hizmetler Aksamadan Devam Ediyor

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün, Siteler Mahallesi’nin 11 sokağındaki kaldırım yenileme çalışmaları sürüyor. Mahalledeki çalışmaları yerinde denetleyen Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; eline mala alıp işçilerle birlikte harcı karıp tesviye etti, kaldırıma karo döşedi. Çalışmaları incelediği sokaklarda vatandaşlarla sohbet eden Başkan Gültak, ihtiyaçları veya şikâyetleri olup olmadığını sordu.

“Hem salgınla mücadele ediyor, hem de asli hizmetlerimizi yerine getiriyoruz”

Mahalledeki çalışmalar hakkında ekiplerden de bilgi alan Başkan M. Mustafa Gültak; “Bir yandan tüm Türkiye’deki belediyeler gibi Koronavirüs salgını ile mücadele ederken, diğer yandan asli belediyecilik hizmetlerinin aksamaması ve vatandaşlarımızın acil ihtiyacını duyduğu hizmetlerin sunulması için de çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Başkan Gültak; toplam 11 sokakta 4 bin 500 metrekare karo kaldırım döşenmesinin ardından, 2 bin 500 ton asfalt döküleceğini belirterek; “Bu çalışmaları yaparken de eskiden yapıldığı gibi asfalt üstüne asfalt kaplama değil; eski asfaltı sökerek onun üzerine yeni asfalt kaplıyoruz. Böylelikle mahalledeki evler ile yol ve kaldırım arasında kot farkı da oluşuyor. Bu sayede aşırı yağışlarda buradaki evleri su basmasının önüne de geçmiş olacağız” diye konuştu.

“Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz”

Sözlerini; “Asfalt kaplama ve kaldırım çalışmalarımız, ihtiyaç duyan diğer mahallelerimizde de devam edecek” şeklinde sürdüren Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; “Bu hizmet ve çalışmalarımızı da yerinde denetleyerek tespitler yapıyoruz. Siteler Mahallesi’nin birçok bölgesinde asfalt ve kaldırım çalışmaları çok yakın zamanda bitmiş olacak.

Vatandaşlarımıza verdiğimiz tüm sözleri tek tek tutuyoruz. Bugün birçok belediye asfalt veya kaldırım hizmeti sunmuyor. Bizler ise yerel seçimlerden hemen sonra bu hizmete başlamıştık. Şimdi ise daha ilk yılımızda ikinci parti asfalt kaplama ve kaldırım yenileme hizmetine başladık” ifadelerini kullandı. 


ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü