Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 07:28
Advert

Mersin, Yaz Çiçekleriyle Rengarenk Oldu

Kültür Park’a 40 Bin Çiçek Dikildi, Mersinliler, Özledikleri Parkları En Güzel Haliyle Bulacak

YAŞAM
Giriş Tarihi : 02-05-2020 11:44   Güncelleme : 02-05-2020 11:44
Mersin, Yaz Çiçekleriyle Rengarenk Oldu

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde sokaklar ve parklarda insan yoğunluğunun azalması ve mevsimlik çiçek dikimi zamanının gelmesiyle hızlandırdığı çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Yaşanan zorlu sürecin ardından Mersinliler’in özledikleri parkları ve sokakları, en güzel haliyle bulmaları için çalışan Büyükşehir ekipleri, başta Kültür Park sahil şeridi olmak üzere birçok farklı noktada gerçekleştirdikleri çalışmalarla kenti birbirinden renkli çiçeklerle donatıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde sokaklar ve parklarda insan yoğunluğunun azalması ve mevsimlik çiçek dikimi zamanının gelmesiyle hızlandırdığı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Mersin’i hak ettiği estetik görünüme kavuşturmak için çalışan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kenti salgının ardından normal hayatlarına geri dönecek olan Mersinliler için hazırlıyor.

Mersin, yaz çiçekleriyle bezendi, her taraf rengarenk oldu

Büyükşehir Belediyesi, yaşanan zorlu sürecin ardından Mersinliler’in özledikleri parkları ve sokakları, en güzel haliyle bulmaları için çalışıyor. Koronavirüs salgını sürecinde boş kalan parklar, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından rengarenk çiçeklerle bezendi. Mersinliler’in en çok tercih ettiği yerlerden olan Hilton Kavşağı’ndan Babil Kavşağı’na uzanan Adnan Menderes Bulvarı boyunca 40 bin adet çiçek dikildi.

Büyükşehir tarafından desteklenen Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi bünyesinde faaliyet gösteren kadınların emekleriyle ürettiği petunya, tagates, gazanya ve balıkağzı gibi birbirinden güzel çiçekler, sahili renklendirdi.

Ekipler, Kültür Park’ta çiçek dikiminin yanı sıra ilaçlama, budama, tesviye ve çimlendirme çalışmaları da yürütüyor. Parkta yer alan çocuk oyun, fitness ve engelli oyun gruplarının bakım ve temizliği de düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

Ekipler, kentin farklı noktalarında çalışmalarını sürdürüyor

Ekipler, Hilton Üçgen Kavşağı’ndan başlayarak Adnan Menderes Bulvarı boyunca tüm göbekleri çiçeklendirirken, Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı üzerindeki Anıt Kavşağı ve Mimar Sinan Bulvarı üzerindeki göbekleri, MEŞOT güzergahı boyunca diktiği çiçeklerle rengarenk bir görünüme kavuşturdu. Akbelen Şehir Mezarlığı girişindeki Ofis Taşıma caddede refüjler, figüratif desenlerle süslendi. Tulumba Katlı Kavşağı’ndaki dikey bahçe çalışmasındaki bitkiler de yenilendi. Kültür Park ve Uğur Mumcu Parkı’nda ise çiçeklendirme çalışmaları devam ediyor.

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü