Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 07:56
Advert

Mersin, Lojistik Zirvesine Hazırlanıyor

2019 yılının Kasım ayinda kent ekonomisinin lider kuruluşlarından bir seçici kurul olusturarak, Mersin İş ve ekonomi ödüllerini sahipleriyle buluşturan ROTABusiness dergisi , 2020 yılının ilk çeyreğinde Mersin’de lojistik zirve yapmaya hazırlanıyor.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 24-01-2020 08:26   Güncelleme : 24-01-2020 08:26
Mersin, Lojistik Zirvesine Hazırlanıyor

Yoğun katılımın beklendiği zirvede sektörün sürdürülebilirlik ve istikrar arayışına katkı sağlama hedefi bulunuyor. Lojistik sektörünün Türkiye’nin ticaret hacminde önemli yeri olduğuna dikkat çeken iş ve ekonomi dergisi ROTABusiness’ın Genel Yayın Yönetmeni Esat Durak, “Sektörün lokal, ulusal ve uluslararası sorunlarını bileşenleri ile birlikte masaya yatırmak, sektöre yatırım yapan ulusal ölçekteki kişi ve kuruluşları ortak bir platformda buluşturmak, sektörün geleceğine ışık tutacak gelişmeleri tartışmak amacıyla Mersin Lojistik Zirvesi yapmak için gerekli girişimleri yapmış bulunmaktayız” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARIYA KATKI SUNMAK”

Mersin’in lojistik bir üs olduğuna vurgu yapan Durak, “Kentimizin sektöre yapmış olduğu katma değere dikkat çekmek birinci önceliğimiz olacak. Lojistiğin lokal ve uluslararası platformda karşılaştığı sorunları masaya yatırmak, varsa mevzuata ilişkin sorunları ve çözüm yollarını taraflarıyla tartışmak, sektörün sürdürülebilirlik ve istikrar arayışına katkı sağlamak ve yerel idarenin lojistik köy projesine fikirsel alt yapı sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı. ZİRVENİN PAYDAŞLARI KİMLER OLACAK? Durak, Mersin Lojistik Zirvesi Projesi’nin hayata geçirilmesi noktasında kentin konuya ilişkin önemli bileşenlerinin de öncülük edeceğinin altını çizerek, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’na zirveye ilişkin gerekli bilgileri ulaştırdık. Bakanlık düzeyindeki katılımlar için de teyit beklemekteyiz. Lokalde ise zirveye dair ortak çalışma yapılması planlanan ve ön görüşmesini gerçekleştirdiğimiz çeşitli kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri bulunmaktadır” dedi. ZİRVE 4 OTURUMDAN OLUŞACAK Yılın ilk çeyreğinde yapılması öngörülen bu önemli organizasyonun tam gün olarak planlandığını söyleyen Durak, “Zirve, resmi açılışın ardından sabah ve öğleden sonra olmak üzere lojistik sektörünün farklı konu, konuk ve içeriklerinden oluşacak 4 ayrı oturum halinde düzenlenecektir. Ayrıca organizasyon alanında firmaların kendilerini tanıtacakları ve ifade edecekleri stantlar da oluşturulacaktır” dedi. MERSİN LOJİSTİK ZİRVESİ’NE NEDEN KATILINMALI? Esat Durak, bu yıl ilkini gerçekleştirecekleri Mersin Lojistik Zirvesi’nde yoğun katılım beklediklerine dikkat çekerek, “Türkiye lojistik sektörünün, başarılara imza atmış kurum ve profesyonellerini bir araya getirecek olan Mersin Lojistik Zirvesi, sektöre dair sorunların irdelendiği, çözüm önerilerinin tartışıldığı birbirinden farklı perspektifler ile Mersin’den dünyaya bakmaya hazırlanıyor” diye konuştu. Durak, konuya ilişkin sözlerini şöyle noktaladı: “Lojistik sektöründe yapısal dönüşümün geliştirilmesi hedefi ile sektörün geleceğinin ele alınacağı, yatırım planlarının masaya yatırılacağı Mersin Lojistik Zirvesi, denenmişi yeniden denemek yerine globalleşen dünyada ülke olarak önemli destinasyonlardan birisi olduğunu duyurmak için önemli fırsat sunuyor. Mersin Lojistik Zirvesi, sektöre dair yaşanan tüm gelişmelerin ve atılacak olan yeni adımların kalıcı olması, sektör bileşenlerinin hak ve menfaatlerinin korunması adına lojistiğe yön verenlerin seslerini rahatlıkla duyuracakları bir platform olacaktır.”

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü