Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 12:05
Advert

Başkan Gültak Okulda!

Başkan Gültak; “Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve çocuklarımızın daha güzel ve nezih ortamda eğitim alabilmeleri amacıyla, Akdeniz’de bulunan eğitim yuvalarımızın hiçbir eksiği kalmayıncaya dek yenileme hizmetlerimiz devam edecek” dedi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-10-2019 09:21   Güncelleme : 08-10-2019 09:21
Başkan Gültak Okulda!

 

Akdeniz Belediyesi’nin, eğitim yuvalarına yönelik her türlü bakım, onarım, yenileme ve düzenleme çalışması aralıksız devam ediyor. Eğitim sürecine ve eğitimde fırsat eşitliğine özel önem verdiğini her fırsatta dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da her gittiği mahallede mutlaka okulları ziyaret ediyor, idareciler ve öğretmenlerle bir araya gelerek talepleri dinliyor. Gültak, ardından da eksikliklerin en kısa sürede yerine getirilmesi için, kendisine eşlik eden başkan yardımcıları ile fen işleri, park-bahçeler ve çevre kontrol müdürlüğü yetkililerine talimat veriyor. 

Okulların her türlü ihtiyacı karşılanıyor

Eğitim sürecine ve okullara ayrı bir önem veren Başkan Gültak’ın talimatıyla, Akdeniz’de bulunan eğitim yuvalarının eksikleri ve ihtiyaçları yerine getiriliyor. Bu kapsamda, bir yandan okulların spor sahalarının, çevre koruma duvarları, çeşme ve tuvaletlerin yenilenmesi, boyama çalışması, bahçelerin peyzajı ile yağmura karşı okul girişlerine sundurma yapılması gibi hizmetler yerine getiriliyor. Akşam saatlerinde ise, okul bahçeleri süpürülüp temizleniyor ve tazyikli suyla yıkanıyor. Hafta sonları da okulların bahçesinde bulunan ağaçlar park-bahçeler ekiplerince budanıyor. Ekipler, sadece birkaç hafta içinde Çilek Mahallesi Mehmet Dağlı İmam Hatip Ortaokulu, Dikilitaş Ortaokulu, İleri Ortaokulu, Hebilli Ortaokulu ve Yeni Mahalle Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu’nda bakım-onarım ve yenileme çalışmaları gerçekleştirdi.

Başkan Gültak Okulda!

Göreve geldiği ilk günden bu yana ziyaret etmedik mahalle bırakmayan Başkan Mustafa Gültak, her gittiği bölgede mutlak okulları da ziyaret ediyor; okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geliyor. Son olarak Yakaköy Ortaokulu’nu ziyaret eden Başkan Gültak, öğretmenlerin taleplerini dinledi. Öğretmenler, okula bir mescit kazandırılmasını, okuldaki spor sahasının yenilenmesini, okul bahçesinin peyzaj çalışmasının yapılmasını ve tuvaletlerin yenilenmesini istedi. Talepleri tek tek dinleyen Başkan Gültak, hemen ardından bu çalışmaların yerine getirilmesi için ekiplere talimat verdi. 

“Okullarımıza 7/24 hizmet veriyoruz”

Okullarda devam eden bakım ve yenileme çalışmaları hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, belediye olarak, eğitim kurumlarına özel önem verdiklerinin altını çizdi. Başkan Gültak; “Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve en kıymetli varlığımız olan çocuklarımızın daha güzel ve nezih bir ortamda eğitim alabilmeleri amacıyla, Akdeniz’de bulunan eğitim yuvalarımızın hiçbir eksiği kalmayıncaya dek yenileme desteğimiz devam edecek. Her fırsatta, ‘Başkan okulda’ olacak. Okul idarecilerimizin, öğretmenlerimiz veya muhtarlarımızın, ihtiyacı olan okulları bildirmeleri halinde, belediyemiz imkânları ölçüsünde tüm talepleri yerine getirilecektir. Sahada bulunan ekiplerimiz; eğitim yuvalarımız, öğretmen ve öğrencilerimiz için 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermeye devam edecektir” diye konuştu. 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü