Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 09:28
Advert

Mezitli’de Satranç Kursu kayıtları devam ediyor

Mezitli Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi ile Mehmet Altunören Gençlik Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren satranç kursu yoğun ilgi görüyor.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 26-09-2019 09:17   Güncelleme : 26-09-2019 09:17
Mezitli’de Satranç Kursu kayıtları devam ediyor

Kurs eğitmeni Remzi Küçük tarafından verilen kurslarda 200’e yakın öğrenci satranç öğreniyor. Haftanın 2 günü olmak üzere 5 grup halinde faaliyetlerini sürdüren satranç kursu, kış dönemi boyunca devam edecek.

Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte üç aylık yaz tatiline doyan çocukları Mezitli’de kış döneminde  de eğlence dolu günler bekliyor. Mezitli’de yaşayan çocuklar, Belediyeye  ait alanlarda çeşitli kurslarla kış dönemini boş geçirmeyecek. Mezitli Belediyesi Gençlik Kültür Merkezi ve Mehmet Altunören Gençlik Merkezi’nde 5 yaş ve üzeri öğrenciler için satranç kursu  devam ediyor. Yaz dönemi boyunca da devam eden satranç kursu, Perşembe ve Pazar günleri olmak üzere haftada 2 gün 09.00 ile 19.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. 5 yıl Almanya’da satranç eğitimi verdikten sonra Türkiye’ye yerleşen ve burada 40 yıldır satranç eğitimi veren deneyimli eğitmen Remzi Küçük, satrancın beyin gelişimine ciddi katkılar sağladığını ve analitik düşünmeyi kolaylaştırdığını söyledi.

GÜZEL BİR GELECEK TÜM ÇOCUKLARIMIZIN HAKKI

Çocukları bir zekâ sporu olan satrançla tanıştırarak, onlara güzel bir gelecek sunmaya çalıştıklarını ifade eden kurs eğitmeni Remzi Küçük, “Çocuklarımızı bir zekâ sporu olan satrançla tanıştırarak, onlara güzel bir gelecek sunmaya çalışıyoruz. Satranç, zekâ oyunu olduğu için çocukların zekâ gelişiminde özellikle büyük bir önem arz etmektedir. Mezitli’de çocuklara ve yetişkinlere yönelik kurslarımızı en profesyonel ve uygun ortamlarda gerçekleştiriyoruz.  Bu yüzden aileler yoğun şekilde kurslarımıza ve özellikle satranç eğitimine çocuklarını göndermek için talepte bulunuyorlar.” dedi.

Küçük, "Satranç kursumuz 5 gruptan oluşuyor. Kurs kayıtlarımız devam ediyor. Çoğunluğumuz arttığı takdirde yeni gruplarımızı açmış olacağız. Her gurubumuzda yaklaşık 20 öğrencimiz var. Bu öğrenciler arasında emeklilerde bulunuyor. Perşembe ve pazar olmak üzere kurslarımıza haftanın 2 günü devam ediyoruz. Kurslarımız kış boyunca devam edecektir" diye konuştu.

EĞİTİME ÖNEM VERİYOR, YIL BOYUNCA KURSLARIMIZI AÇIK TUTUYORUZ

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, satrancın çocuk gelişimindeki önemine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Başkan Tarhan,“Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde gerçekleştirdiğimiz çeşitli kurslarımızla Mersin’de örnek çalışmalara imza atıyoruz. Yaz dönemi boyunca devam eden kurslarımız kış aylarında da aralıksız sürecektir.Amacımız; Mezitli’de yaşayan çocuk ve yetişkinlerin yıl boyunca kurslarımızdan faydalanmalarına imkân sağlamak. Deneyimli eğitmenimiz Remzi Küçük tarafından verilen satranç kurslarımız sayesinde başarılı öğrencilerimizin çıkmasını umut ediyorum” diye konuştu.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü