Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 18:08
Advert

Belediye İşçisinden Örnek Davranış

Yenişehir Belediyesi işçisi Cafer Günaydın, parkta bulduğu 1300 lirayı sahibine ulaştırdı

YAŞAM
Giriş Tarihi : 06-08-2019 10:28   Güncelleme : 06-08-2019 10:28
Belediye İşçisinden Örnek Davranış
Yenişehir Belediyesi'nde işçi olarak görev yapan Cafer Günaydın, 2'si üniversitede 3 çocuk okutan, evini alın teriyle kazandığı maaşla geçindirmeye çalışan bir baba. Cafer Günaydın, geçtiğimiz günlerde görev yaptığı bir parkta 1300 lira buldu. Günaydın, maaşının neredeyse yarısına yakın olan o parayı hiç tereddüt etmeden muhtara götürdü, tutanakla teslim etti. İşçinin bu örnek davranışı sayesinde parayı kaybeden vatandaş kısa sürede bulundu, parası verildi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, örnek davranışından dolayı işçi Cafer Günaydın'a teşekkür plaketi sundu ve ödüllendirme sözü verdi.
 
Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde 13 yıldır çalışan işçi Cafer Günaydın, geçtiğimiz günlerde Değirmençay Mahallesi'ndeki bir parkın eşyalarının yenilenmesi işinde görev aldı. Cafer Günaydın, tamir ettiği park eşyalarından birinin altında deste halinde 1300 lira buldu. Paranın sahibini arayan Günaydın sonuç alamayınca Değirmençay Mahallesi Muhtarı Şahin Işık'ın yanına gitti ve 1300 lira para bulduğunu,  bu parayı tutanakla muhtarlığa teslim edeceğini söyledi.
Tutanak tutuldu, sahipsiz para muhtar Işık'a teslim edildi ve kısa süre sonra parayı düşüren kişinin Nural Bali  olduğu belirlendi.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, belediye işçisi Cafer Günaydın'ın bu dürüst davranışıyla Yenişehir Belediyesi'ni en iyi şekilde temsil ettiğini söyledi ve Günaydın'a bir  teşekkür plaketi  takdim etti. Özyiğit, işçi Cafer Günaydın'ın yasaların elverdiği ölçüde ödüllendirileceği sözünü de verdi.
İşçi Cafer Günaydın, 2'si üniversitede eğitim alan 3 çocuğu olduğunu, aylık gelirinin 3 bin lira olduğunu söyledi. Parayı bulduğu anda paranın sahibine nasıl ulaşacağını düşündüğünü söyleyen Günaydın, "Ben her insanın yapması gerektiğini yaptım. Ailemizden ve belediyemizden aldığım terbiye ile bunu yaptım. Elbette yapmam gereken paranın sahibini bulmaktı. Bunun için takdire, ödüle gerek yok diye düşünüyorum. Yine de sayın başkanımızın bize teşekkür etmesi onurlandırdı. Ben de kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
FOTO ALTI: Toplu fotoğraflar soldan sağa Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, parayı bulan Yenişehir Belediye Personeli Cafer Günaydın, Değirmençay Muhtarı Şahin Işık, parasını kaybeden  Nural Bali. 
ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü