Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 08:24
Advert

Baba Yazarlar Babalar Gününde Kitaplarını İmzaladılar

Başkan Gültak; Babalarımız Her Türlü Vefayı, Cefayı Ve Fedakarlığı Veren Bizim En Büyük Yol GöstericilerimizdirBaşkan Aydın; Babanın Kıymeti Yaşarken Bilinmeli

YAŞAM
Giriş Tarihi : 17-06-2019 09:06   Güncelleme : 17-06-2019 09:06
Baba Yazarlar Babalar Gününde Kitaplarını İmzaladılar

Babalar gününde; MYD-Mersin Yazarlar Derneği ve Akdeniz Belediyesi ile birlikte düzenlenen etkinlikte, Baba yazarlar kitaplarını imzalarken, şairlerde baba konulu şiirleri okudular.  Hastane caddesini arşınlayan Mersinlilerin dikkati çeken etkinlikte şiir sergileri de oldukça ilgi çekti. Şairlerin  şiirlerini dinlediler, yazarların kitap standlarını gezdiler. Bazı vatandaşların çocukları da babalarına yazdıkları şiirleri okudular..

Mersin’in tarihi mekanı olan “Yoğurt Pazarı” Parkı’nda düzenlenen etkinliğe; Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Büyükşehir Belediye Stratejik Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, MHP Toroslar İlçe Başkan Yardımcısı Durdu Onat, Artvinliler Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Şerafettin Bilgili, Silifkeliler Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Fahri Bulut, Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, Dernek yöneticileri, üyeleri, Yazarlar, şairler, davetliler ve basın mensupları katıldı.

BAŞKAN AYDIN, BABANIN KIYMETİ YAŞARKEN BİLİNMELİ

Etkinliğin açılış konuşmasını Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın yaptı. Mersinlilerin babalar gününü kutlayan Başkan Aydın, yaşayan babalara sağlık sıhhat dileğinde bulunurken rahmetli olan babalara da Allah’tan rahmet diledi.

Başkan Aydın “babanın kıymeti yaşarken bilinmeli” dedi. Aydın, “ Evlat babasının kıymetini yaşarken bilmeli, Baba atadır. Baba güç demektir.  Babasını örnek alan oğlu yaptığı her işte başarılı olacaktır.

Mersin Yazarlar Derneği olarak bizde, kitabı olan yazarlarımıza imza etkinliği düzenleyerek her oğlun babasına hediye edeceği bir kitap olsun istedik. Şairlerimizde şiirlerimizle buna destek versin istedik. Sağ olsun Akdeniz Belediye Başkanımız M. Mustafa Gültak Bey, bizlere kapı açtı, imkân sağladı bu etkinliği düzenledik. Kendilerine teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum. Ayrıca etkinliğe emeği geçen herkese ve katılım göstereni yazar-şair dostlarıma teşekkür ediyorum.”Dedi.

BAŞKAN GÜLTAK: MERSİN YAZARLAR DERNEĞİ FARKINDALIK SAĞLAMAKTADIR

Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak ise konuşmasında babaların önemine değindi. Başkan Gültak, “Kentimizde 2006 yılında kurulan, edebiyat tarih ve kültür ve sanata yönelik projelerine imza atan Mersin Yazarlar Derneği toplumda kitap okuma alışkanlığı geliştirmek için renkli etkinliklere her zaman ki gibi imza atmakta ve farkındalık sağlamaktadır. Yeni yetişen genç şair ve yazarlarımıza hamilik yaparak, yol gösterdikleri için başkanımıza ve yönetimine ve dernek gönüllülerine teşekkür etmek istiyorum.” Dedi.

BAŞKAN GÜLTAK. BABALARIMIZ HER TÜRLÜ VEFAYI, CEFAYI VE FEDAKARLIĞI VEREN BİZİM EN BÜYÜK YOL GÖSTERİCİLERİMİZDİR

Başkan Gültak, “  Değerli konuklar, nasıl ki aile, toplumun temel taşı ise; babalarımız da bu temeli ayakta tutan çok büyük sağlam çınarlarıdır. Babalarımız her şeyin en güzelini hak eder. Çünkü onlar bizim için karşılıksız her türlü vefayı, cefayı ve fedakarlığı veren bizim en büyük yol göstericilerimizdir. Başımız dara düştüğünde yanımızdadır. İyi günde kötü günde her zaman yanımızdadır babalarımız. En sıkıntılı günlerimizde gölgesinde soluklandığımız çınarlar gibidir babalarımız. Onların bir tek isteği vardır, çocuklarını güzel bir geleceğe hazırlayabilmek, ahlaklı örf ve adetini bilen devletini milletini bayrağını Cumhuriyetini ülkesini seven, bir nesil yetiştirmektir, babalarımızın ve annelerimizin en büyük gayesi.

FEDAKÂRDIRLAR AİLEDE ANNE BABA

İşte aile baba ve anne huzurlu olursa o aileden de bu değerlere sahip çıkacak çocuklar yetişir ki bizimde en büyük ihtiyaç duyduğumuz ülke olarak onlardan bir tanesidir. Fedakârdırlar ailede anne baba. Bu gün babalar günü ama her ikisini de unutmamak gerek.

AKDENİZ BELEDİYESİ OLARAK HER ZAMAN AMA HER ZAMAN SANATIN, EDEBİYATIN SPORUN YANINDA YER ALACAĞIMIZA

Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın kardeşimize, bu değerli şair ve yazarları bu anlamlı günde, babalar gününde, değişik ilçelerden yoğurt pazarına, (dernek başkanımız az önce tarihinden bahsetti benim çocukluğumda buralarda geçti.) getirerek bir farkındalık yarattığı için ayrıca hem kendisine, hem derneğimizin üyelerine hem de gönüldaşlarına şükran ifadelerimi belirtmek isterim. Babalar günü vesilesi nedeni ile tüm babalarımızın babalar gününü kutlar; aileleri ile birlikte sağlıklı mutlu ve huzurlu bir hayat dilerim. Mersinli hemşerilerimizin babalar gününü tebrik eder, ebediyete intikal eden tüm babalarımıza Allah’tan rahmet dilerim. Bu güzel etkinlikte aramızda olan tüm kardeşlerime hanımefendilere beyefendilere selam ederim. Akdeniz belediyesi olarak her zaman ama her zaman sanatın, edebiyatın sporun yanında yer alacağımıza buradan söz veriyorum. “Dedi.

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü