Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 06:32
Advert

Başkan Dinçer’den sahte alkolü içecek uyarısı

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, yaklaşan yeni yıl öncesi esnaf ve sanatkarları kaçak, sahte ve kayıt dışı alkollü içecekleri alıp satmamaları; tüketicileri de hayatlarını tehlikeye atmamaları adına sorgulayıcı olmaları konusunda uyardı.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 17-12-2018 08:52   Güncelleme : 17-12-2018 08:52
Başkan Dinçer’den sahte alkolü içecek uyarısı

 

Başkan Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada bölgemizde son dönemlerde sahte alkolü içeceklerden kaynaklı ölümlerde artış yaşandığını hatırlatarak; “ Vatandaşların alım gücündeki düşüş, alkollü içeceklerdeki KDV ve ÖTV’nin yüksekliği kaçak, sahte ve kayıt dışı alkol üretimi ve tüketiminin yaygınlaşmasına zemin hazırlıyor. Şehrimizde bu sebeplerden dolayı can kayıpları meydana gelmekte. Ancak yaşanan tüm bu olumsuz olaylar maalesef unutulmuş,  yaklaşan yeni yılla birlikte kaçak, sahte ve kayıt dışı alkollü içecek alış verişlerinde artış yaşandığı dikkat çekmektedir. Bizler özellikle, tekel bayi, büfe, market, restaurant, otel gibi işletmelerimizi sahte, kaçak ve kayıt dışı alkollü içecekleri alıp satmamaları konusunda uyarıyoruz.  Tüketici vatandaşlarımızı da açıkta sunulan başta rakı olmak üzere tüm alkollü içecekleri içerken sorgulamacı olmalarını istiyoruz.  Alış veriş sırasında kapak, etiket, barkot ve seri numaralarına bakmaları konusunda gereken hassasiyeti göstermelerini talep ediyoruz” dedi.

Yaklaşan yeni yıl öncesi denetim mekanizmasının daha sıklaştırılması gerektiğinin altını çizen Başkan Dinçer, “ Alkollü içeceklerdeki vergi yüksekliği maalesef tüketiciyi sahte, kaçak ve kayıt dışına itiyor. Bu süreçte denetimler etkin bir şekilde yapılarak yaklaşan yılbaşının üzücü olaylara sebebiyet vermemesini sağlamak öncelikle kamunun görevidir. Bunun yanında tüketicilerin de bilinçli tüketici olarak dikkat etmeleri bunu biraz daha kolaylaştıracaktır. Bütün vatandaşlarımızın şimdiden yeni yılını kutlar, yeni yılın ülkemize ve dünyaya barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim" şeklinde açıklamasını tamamladı.

 

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü