Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 09:03
Advert

Tombak “Kaçağa Ve Terör Desteğine Geçit Yok”

Mersin Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Eşref Tombak, Meclis Sağlık Komisyonu tarafından kabul edilen kara paketin olumsuz sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-11-2018 15:01   Güncelleme : 12-11-2018 15:01
Tombak “Kaçağa Ve Terör Desteğine Geçit Yok”

 

Kara paket uygulamasının kaçak ticareti tetikleyeceğini belirten Tombak, bu işten sadece Mersin’in değil tüm Türkiye’nin zarar göreceğini vurguladı. Tombak, şöyle dedi:

“İlimizde sigara kaçakçılığı öteden beri büyük bir sorun. 2016 yılında şehrimizde kaçakçılık oranları yüzde 25’lere kadar çıktı. Özellikle son yıllarda devletimizin bu konuda yürüttüğü kararlı çalışma bizim de yüzümüzü güldürdü ve bu oranlar şu anda yüzde 15’lere geriledi. Aslına bakarsanız hâlâ yüksek bir seviye ve bu seviyenin daha aşağılara çekilmesi için biz de devletimizle, hükümetimizle el ele, omuz omuza vererek mücadele yürütüyoruz.”

Terör örgütlerinin kaçak sigara ticaretinden beslendiğinin Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) raporlarıyla tescil edildiğini hatırlatan Tombak şöyle devam etti:

“Tek tip paket gayri meşru ürünlere ilgiyi artıracak ve kaçağı artıracaktır. Kaçakçıların öteden beri akla gelmedik yöntemlerle kaçakçılık yaptığını hepimiz biliyoruz. Kaçağın artması terör örgütlerinin gelirine gelir katarken, esnafından polisine bu ülkenin insanına zarar verir. Devletin kararlı mücadelesine zarar verir. Bu konuda birlik içinde, bir milli sorumluluk duygusuyla mücadelemizi yürütmeli ve kara paket gibi uygulamaları gündemimizden çıkarmalıyız.”

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü