Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 09:54
Advert

Mersin'in 400 Bin Nüfusluk İlçesinde Doktor Yok

Yaşanılan sorun ve sıkıntılar nedeniyle gündemden düşmeyen Tarsus Devlet Hastanesi bu defa doktor olmaması nedeniyle gündeme geldi.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 23-10-2018 09:57   Güncelleme : 23-10-2018 09:57
Mersin'in 400 Bin Nüfusluk İlçesinde Doktor Yok

 

Daha önce birçok sorun ve sıkıntılar nedeniyle sürekli gündeme gelen Tarsus Devlet Hastanesi şimdide doktorun olmaması ve bazı branşlarda yetersi doktor olması nedeniyle gündeme geldi.

Nüfusu ilçede yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlarla birlikte 400 bine yakın olan ve Türkiye’de 55 ilden büyük olan ve Mersin’in en büyük ve en kalabalık ilçesi konumunda olan Tarsus’ta bulunan Devlet Hastanesinde yaklaşık 2 aydan bu yana Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi doktorun olmadığı ortaya çıktı.

HASTALAR YA ÖZEL HASTANEYE YA DA MERSİN’E YÖNLENDİRİLİYOR

Her gün onlarca hastanın tedavi olmak için uğradığı Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi doktorun olmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Tedavi için hastaneye giden vatandaşlar, doktorun olmamasından dolayı yetkililerin hastaları ya ilçede bulunan Özel bir hastaneye ya da Mersin’yönledirildiklerini ifade ettiler.

Konu ile ilgi bilgi aldığımız hastane yetkililer, “Önceki doktorum istifa edip hastaneden ayrıldı. Yeni doktor ataması için gerekli yerlere bildirdik. En kısa zamanda yeni doktorumuz gelecektir” ifadelerini kullandılar.

CİLDİYE POLİKLİĞİNDE TEK DOKTOR ÇALIŞIYOR

Öte yandan yine Tarsus Devlet Hastanesinde yine oldukça kalabalık hasta sayısına sahip olan Cildiye Polikliğinde yine uzun zamandan bu yana tek bir doktorun çalıştığı ortaya çıktı.

Poliklinik önünde uzun kuyruklar oluştuğunu ifade eden hastalar ve yakınları randevu sisteminin doluluğundan dolayı en erken randevuyu ancak 15 gün sonraya alabildiklerini bazen de ise tamamen dolu olduğunu hiç randevu alamadıklarını ifade ederek yetkililere seslendiler.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü