Mersin Vatan Gazetesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 01:05

Mersin'de Sahte Reçete vurgunu ! Doktor ve Eczacı 65 gözaltı

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ilaç kullanım raporları düzenleyerek yazdırdıkları reçetelerle aldıkları ilaçları satan, aralarında eczacı ve kalfaların da bulunduğu şebekeyi çökertti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-10-2018 13:46   Güncelleme : 10-10-2018 13:46
Mersin'de Sahte Reçete vurgunu ! Doktor ve Eczacı 65 gözaltı

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir yıldır teknik takip ile sürdürdükleri operasyon için düğmeye bastı.

Ekipler, özel harekatın yanı sırada çok sayıda ekiple önceden belirlediği adreslere kentin farklı noktalarına eş zamanlı operasyon yaptı. Aralarında eczacıların ve kalfaların da bulunduğu 65 kişi sabaha karşı evlerinde yakalanarak gözaltına alındı.

Eş Zamanlı Farklı adreslerde gözaltına alınan şebeke elemanlarının Mersin Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları ekipler tarafından sürüyor. İlk belirlemelere göre hem devleti hem de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yaklaşık 25 milyon TL zararı ortaya çıkarılırken, bunun yaklaşık 100 milyon TL’yi bulabileceği bildirildi.

Yapılan sorgulamalarda  2 bin kişi hakkında rapor düzenlendiğini, şebekede bulunan elemanların sahte ilaç kullanım raporları düzenleyerek aldıkları ilaçları piyasaya sürdüğü ortaya çıktı. 

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamda Mersin ilinde bulunan 13 eczanenin sahibi, bu eczanelerde çalışan eczane kalfaları ilebu eczanelere aracılık eden (bilgi işlem personeli ve doktorlara sahte ilaç yazılmasına aracılık hususunda) toplamda 84 şüpheli hakkında bugün yapılan operasyonda 65 şüpheli gözaltına alınmıştır, 19 şüpheli hakkında ise yakalama çalışmaları devam etmektedir. dendi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü