Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 00:44

Her Mahalleye Çocuk Parkı Projesi de sürüyor

Akdeniz Belediyesi’nin, yeşil bir Akdeniz için hayata geçirdiği proje kapsamında, ilçenin farklı mahallelerinde bulunan 26 parkın baştan sona yenilenmesi ve modernizasyonu çalışmaları sürüyor. Başkan Pamuk, “Hayata kattığımız hizmet ve projeler sayesinde bir cazibe merkezine dönüşen ilçemizde parkı ve yeşil alanı olmayan tek bir mahallemiz kalmayacak, Akdeniz baştan sona değişip dönüşecek” dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-08-2018 11:41   Güncelleme : 14-08-2018 11:41
Her Mahalleye Çocuk Parkı Projesi de sürüyor

 

Geçen yılsonunda; Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın destek ve katkılarıyla; Akdeniz Belediyesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı arasında imzalanan 8 buçuk milyon lira bütçeli, “Akdeniz İlçesinde Çocuk ve Gençlerin Topluma Entegrasyonu İçin Mekânsal Düzenlemelerin Yapılması Projesi” kapsamında, Akdeniz’in parklarında yenileme çalışmaları sürüyor. Proje ile Akdeniz’in farklı mahallelerinde bulunan toplam 26 park baştan sona revize edilecek. Zemin ve eski malzemelerinin sökümü yapılan parkların oyun, oturma, spor ve aydınlatma grupları, zemin ve çevre düzenlemesi baştan sona yenilenip dönüşecek ve Mersinlilerin hizmetine sunulacak.

Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı’nda dönüşüm sürüyor

Kent merkezinin yanı sıra kırsal bölgelerde bulunan parkları da kapsayan projede, modernizasyon çalışmalarının yoğun olarak sürdüğü parklardan biri de Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı. Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) arasında imzalanan protokol sayesinde; Mersinli Şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın adını taşıyan parkın dönüşümü geçen haftalarda başlamıştı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile yüklenici firmanın iş makineleri yardımıyla aralıksız çalıştığı, baştan sona yenilenip ’Masal Kahramanları Parkı’na dönüşecek olan 18 bin metrekare alana sahip parkta, havuz yapılacak bölümün inşası ve çevresinin zemin kaplamasında sona gelindi.

Akdeniz ilçesinde yenilenecek olan parklar…

Söz konusu proje sayesinde, Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı’nın yanı sıra baştan sona yenilenip dönüşecek olan Akdeniz’in parkları şunlar: Müftü Deresi Parkı, Mersinli Ahmet Parkı, Kuyucuoğlu Parkı, Zafer Parkı, Orkide Parkı, Gündoğdu Parkı, Güneş Mahalle Evi Parkı, Güneş Parkı, Barış Parkı, Deliçay Parkı, Ahmet Kaya Parkı, İsa Öner Parkı, Açelya Parkı, Müfide İlhan Lale Parkı, Karaduvar Parkı, Su deposu Parkı, Civanyayla Parkı, Atatürk Parkı, 2 Temmuz Madımak Parkı, Okan Merzeci Parkı, 23 Evler Parkı, Dr. Sadık Ahmet Parkı, Kamelya Parkı, 23 Nisan Parkı, Kazanlı Parkı,

Başkan Pamuk; “Akdeniz’de 26 parkımız baştan sona modernize edilip yenilenecek”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, insan odaklı hizmet ve yerel yönetim ilkesi ile belediyenin bütçe ve imkânları ölçüsünde ilçede alt ve üst yapı yatırımlarına devam ettiklerini vurguladı. Altyapı hizmetlerine bugüne dek 40 milyon lirayı aşkın bir bütçe harcandığını kaydeden Başkan Pamuk, yakın dönem içinde de 20 milyon lira tutarında altyapı harcaması planladıklarını belirtti. Sözlerini; “Nitekim geçen Haziran ayı içinde 11 taziye evi, 14 yeni park, 1 kapalı semt pazarı ile 2 futbol, 5 basketbol ve bir de tenis kortu olmak üzere toplam 34 tesisin açılışını yaparak halkımızın hizmetine sunduk” diyerek sürdüren Başkan Pamuk, “Cazibe Merkezlerini Destekleme Projesi kapsamında, Çukurova Kalkınma Ajansı ile geçen yılsonunda imzaladığımız protokol sayesinde başlayan projemiz ile Akdeniz’de 26 parkımız baştan sona modernize edilip yenilenecek, spor alanları ve oyun ekipmanlarıyla donatılacak.

Şu ana dek 9 parkımıza çocuk oyun grupları yerleştirildi. Bu parklarımızın zemini de kauçuk ile kaplandı. Diğer parklarımız için başta mobilya, aydınlatma, sulama gereçleri olmak üzere gereken üretimler yapılıyor. Projemizle ilçemiz değişip dönüşecek ve çok önemli kazanımlara sahip olacak. Bir yandan sosyal, kültürel ve meslek edindirme kurslarımız gerçekleşecek, öte yandan ilçemizdeki park ve sosyal donatı alanlarımızın standartları yükselecek. Akdeniz’e sunduğumuz hizmet ve kazandırdığımız projelerde, maddi ve manevi katkı ve desteklerini esirgemeyen, bizlere yol gösterip ufkumuzu açan Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Her Mahalleye Çocuk Parkı Projesi de sürüyor

Özellikle kent merkezinden uzak veya kırsal mahallelerde yaşayan çocukları da unutmadıklarını sözlerine ekleyen Başkan Pamuk, “Bu amaçla “Her Mahalleye Çocuk Parkı” projemizi hayata geçirdik. Bu projemiz ile yenilediğimiz parklarımıza yeni oyun grupları ve spor aletleri yerleştiriyoruz. Kısa zamanda bütün mahallelerimizde yaşayan çocuklarımız, bu parkların keyfini çıkarıp gönüllerince koşup eğlenebilecekler” dedi.

Öte yandan; Akdeniz Belediyesi’nin kendi bütçe ve imkânlarıyla başlaştığı “Her Mahalleye Çocuk Parkı Projesi” sayesinde, bugüne dek çocuk oyun grubu kurulan mahalle ve parklar şöyle: “Civanyaylağı Parkı, Puğkaracadağ Şehit Mustafa Sarı Parkı, Huzurkent Şehit Ramazan Bahşiş Parkı, Huzurkent Çayır Parkı, Karacailyas su deposu yanı parkı, Karaduvar Mahalle Parkı, Karaduvar Şh. Kemal Karaaslan Parkı, Hebilli Parkı, Yanpar Parkı, Aşağı Burhan Parkı, Özgürlük Hanımeli Parkı, Evci Parkı, Yakaköy Parkı, Karacailyas Emek Parkı ve Sarıibrahimli Okul Bahçesi.”

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü