Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 22:18

Buz Makineleri Balıkçılık Sektöründe Hayati Öneme Sahip.

Yaz aylarında balıkların ve seyyar kasapların ürünlerini muhafaza etmesi çok zor bir hale gelebilir. Gelişen teknoloji sayesinde çok kolay bir şekilde ürünleri taptaze muhafaza etmek ve müşterilerine sunmak mümkün hale gelmiştir. Her sektörde kullanılacak olan makine farklıdır.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 10-07-2018 21:09   Güncelleme : 10-07-2018 21:09
Buz Makineleri Balıkçılık Sektöründe Hayati Öneme Sahip.

 

 

Yaz Aylarında Buz Makinesiz Olmaz

 

            Yaz aylarında balıkların ve seyyar kasapların ürünlerini muhafaza etmesi çok zor bir hale gelebilir. Gelişen teknoloji sayesinde çok kolay bir şekilde ürünleri taptaze muhafaza etmek ve müşterilerine sunmak mümkün hale gelmiştir. Her sektörde kullanılacak olan makine farklıdır. Seyyar kasap ve balıkçı dükkanları için en önemli kullanım ürünlerinin arasında yer alan bu makineler olmaz ise bu işi sıcak ortamlarda yapmak mümkün değildir. Blast chiller da denilen hızlı soğutma kabinleri dondurma ya da soğutma işlemleri için ayrı ayrı programlanmıştır.

 

            Paslanmayı önleyen üretim yapısı sayesinde çözülmelerde ya da ıslak ıslak konulan ürünler sonrasında mekanizması zarar görmez. İçeriden açılabilen kapısı ile pek çok güvenlik önleminin yanı sıra büyük ürünlerin içine konulması için rampa özelliği de vardır. Bu tür avantajlar sayesinde balıkçıların ve bu sektöre benzer iş yapan üreticilerin işleri kolaylaşmış olur.

 

 Sağlık ve Besleyicilik Buz Makineleri İle Mümkün

 

            Sıcakta belli bir zaman diliminde kalan ürünler direncini kaybeder ve bakteri üretmeye başlar. Herhangi bir kokusu olmasa bile yiyenlerin sindirim konusunda sıkıntı yaşamasına neden olur. Bu durum belki kısa vadede fark edilmese bile uzun vadede mutlaka ciddi sıkıntılar doğurur. Gıda sektörü bu tarz hataları asla kabul etmez. Üstelik zehirlenme gibi ciddi sağlık sorunları sadece işletme hayatı için değil insan hayatı açısından bakılacak büyük boyutları olan durumlardır. Bu gibi durumların önüne geçmek herkesin sahip olabileceği bir yaprak buz makinası almak kadar kolaydır.

 

            Ürünün sahip olduğu ince spiral görünümdeki buz parçalarının balıkların ya da diğer etlerin üzerine serpilmesi sonucunda soğuk bir ortam yaratılmış olur. Yaratılan bu ortamda bozulma gerçekleşemeyeceği için lezzetinden ödün vermeden sağlıklı bir besin sunulmuş olur. Yaprak buz makinesi çalışma sistemi olarak büyükçe bir buz kalıbından minik parçalar kopartarak bu görünümü oluşturur. Büyük buz blokları ya da küçük küpler bu alanda çalışma yapan firmalar için uygun değildi bu nedenle her sektörün ihtiyacı olan buz makinesi alımını yapmak firmanın çok daha uygun hizmet vermesine yardımcı olacak çok önemli bir adımdır.

 

vadivadi