Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 06:19
Advert

Akdeniz Yeni Bir Park Daha Kazanıyor

Akdeniz Belediyesi, geçen 1 buçuk yıllık süreçte ilçeye 14 yeni park kazandırırken, bu sayıya bir tane daha ekliyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Karacailyas Emek Mahallesi’nde yeni bir parkın daha yapımına başladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-05-2018 10:28   Güncelleme : 24-05-2018 10:28
Akdeniz Yeni Bir Park Daha Kazanıyor

 

Akdeniz Belediyesi, her yönüyle daha yeşil bir kent için hizmet vermeye, ilçeye ve sakinlerine yeni park ve yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. Geçen 1 buçuk yıllık süreç içinde Akdeniz ilçesine 14 yeni park kazandıran, eskiyen tüm parkları da revize eden Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Karacailyas Emek Mahallesi Muhtarlığının bitişiğindeki alan üzerine de yeni bir park inşa ediyor.

Toplamda bin 300 (1300) metrekarelik alana sahip olacak parkın içine; 2 adet kamelya ve 10 adet bank, 1 adet çocuk oyun grubu, fitness aleti, aydınlatma direkleri ve çöp kutuları yerleştirilecek. Ardından parkın peyzaj düzenlemesi de yapılacak olan park, çeşitli ağaçlar ve rengârenk çiçeklerle süslenecek. Ekipler eliyle park yapılacak alanda sınır bordürleri çekilirken, kilit taşlarıyla da parkın içinden geçecek yürüme yolları çiziliyor.

Başkan Pamuk; “Uygun olan her metrekareyi yeşillendirmek istiyoruz”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, yeni park imalatı ve park yenileme çalışmaları hakkında yaptığı değerlendirmede, daha yeşil bir Akdeniz için çalıştıklarının altını çizdi, Akdeniz’de parkı olmayan tek mahalle kalmaması için yoğun bir gayret içerisinde olduklarını vurguladı. Göreve geldiği yaklaşık 1 buçuk yıllık süreçte Akdeniz’de 14 yeni park açarak vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Başkan Pamuk, Akdeniz’in yeşile bürünmesi noktasında, belediye olarak üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu eksiksiz yerine getireceklerini söyledi.

Başkan Pamuk; “Akdeniz ilçemizde uygun olan her metrekareyi yeşillendirip halkımızın hizmetine sunmak için yoğun bir gayretle çalışıyoruz. Bu amaçla, uygun olan bölgelerde yeni parklar yapıp vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Ayrıca yoğun kullanım nedeniyle eskiyen veya miadını dolduran parklarımız da ekiplerimiz eliyle elden geçirilip yenileniyor ve mahalle sakinlerinin hizmetine sunuluyor. Ekiplerimiz ayrıca, parklarda yıpranmış olan banklar ve oyun grupları ve spor aletlerini de değiştirmekte, yeni çöp kovaları koymakta ve parkları genel bir bakımdan geçirmektedir. Yanı sıra, her parkımızda ağaç dikimi ve yeşillendirme çalışması yapmaktayız. İnsan odaklı hizmet anlayışıyla, vatandaşlarımızın bize olan emanetini, yine halkımız yararına hizmet, proje ve çalışmalarda kullanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü