Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 12:04
Advert

Mersin’de Gece İlaçlamaları Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi sivrisinek ve uçkun mücadelesi kapsamında gece ilaçlamalarına başladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-05-2018 11:00   Güncelleme : 21-05-2018 11:00
Mersin’de Gece İlaçlamaları Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince güneşin batmasına yakın saatlerde başlayan ilaçlama çalışmalarında cadde ve ara sokakları dâhil olmak üzere kentin tüm mahallelerinde çalışmalar devam ediyor.

İlçelerinin tüm noktalarında ilaçlama konusunda tek yetkili kurum olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilaçlama ekipleri mahallelerdeki çalışmalarına devam ederken çalışmalar sırasında vatandaşlardan gelen şikâyetler de dikkate alınarak öncelikli bölgelerde ilaçlamalara ağırlık veriliyor.

Mersin il genelindeki rutin ve gece ilaçlamaları ile ilgili bir değerlendirme yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilaçlama hizmeti konusunun Mersinde yaşayan vatandaşların en çok önemsediği ve Mersin Büyükşehir Belediyesine en çok teşekkür ettiği konulardan birisi olduğunu ifade etti.

Belediye olarak vatandaşların evlerinde huzur içinde yaşamaları için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını kaydeden Başkan Kocamaz, “Mersinde sıcaklık değerleri üst seviyelere doğru çıkmaya başladı. Bizler de kentimizin içinde bulunduğumuz dönemden itibaren seyretmesi öngörülen hava sıcaklıklarını da göze alarak gece ilaçlaması hizmetini daha önce planladığımız zamandan daha önce başlattık” dedi.

İlaçlama hizmeti konusunda göreve geldikleri dönemden itibaren önemli bir yol kat ettiklerine dikkat çeken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Görevde bulunduğumuz süre içinde ilaçlamada kullanılmak üzere araç ve araç üstü ekipmanlar aldık. Amacımız halkımızın bu konuda yaşadığı sıkıntıları tamamen gidermek. Yıl boyunca devam eden rutin ilaçlama çalışmalarımıza bugünden itibaren gece ilaçlamaları da katıldı. Bu konuda yoğun bir çalışma sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

İl genelindeki 13 ilçede Coğrafi Bilgi Sistemi’nden yararlanılarak merkezde 38, Anamur’da 5, Aydıncık’ta 2, Bozyazı’da 4, Çamlıyayla’da 2, Erdemli’de 9, Gülnar’da 3, Mut’ta 4, Silifke’de 9 ve Tarsus’ta 14 olmak üzere toplam 90 araç ve araç üstü ekipman kullanılırken bu araçların içinde 72 ULV, 10 Pulvarizatör ve 8 Mistbloweryer alıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından devam ettirilen gece ilaçlama çalışmalarının Ekim ayının sonuna kadar devam etmesi planlanıyor.        

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü