Mersin Vatan Gazetesi
HV
23 NİSAN Salı 09:58

Mersin'de İmam Hatip Okulları Futbol Turnuvası sona erdi

Akdeniz Belediyesi ile Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü işbirliğinde 14 Mart 2018 tarihinde başlayan, “İmam Hatip Okulları Futbol Turnuvası” sona erdi. Turnuva’da dereceye giren okul takımlarına kupa ve madalyaları törenle verildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-04-2018 21:24   Güncelleme : 19-04-2018 21:24
Mersin'de İmam Hatip Okulları Futbol Turnuvası sona erdi


Akdeniz Belediyesi 3 Ocak Mahallesi Futbol Sahası’nda düzenlenen madalya ve kupa törenine, Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Türkiye Ata Sporları Konfederasyon Başkanı Hacı Sürmeneli, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Âdem Koca, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Şimşek, Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nas, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Kuran Tilavetiyle başlayan törende söz alan Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nas, geçen yıl kurulan kulüp bünyesinde, 24 antrenör tarafından 14 farklı branşta spor eğitimleri verdiklerini belirtti, amaçlarının gençlere ve çocuklara Ata sporlarını sevdirmek olduğunu dile getirdi.

Başkan Pamuk; “Gençlerimize yeni spor tesisleri kazandırdık”

Turnuvada emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk ise, Akdeniz’in, farklı kültürlerin kardeşçe, huzur içinde yaşadığı bir ilçe olduğunu söyledi. Akdeniz’in, yoğun göç alan ve genç nüfusun ağırlıklı olduğu bir ilçe olduğunu da kaydeden Pamuk, “İşte bu noktada gençlerimize spor alanları sağlanması, alternatif spor branşlarına yönlenmeleri önemli. Akdeniz Belediyesi olarak, sportif imkânların yaygınlaşması noktasında yoğun çaba içine girdik. Şu an törenin yapıldığı bu tesis gibi, kırsal mahallelerimiz de dâhil ilave 7 tane spor tesisi yaptık. Bu tesislerin kentimize ve ilçemize kazandırılmasında ciddi katkılar sağlayan, bizlere destek veren Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan Beye, Sayın Milletvekilimiz Hacı Özkan ve diğer milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Gençlerimize Ata Sporlarını da sevdirmeliyiz”

Sözlerini; “Futbol, sadece futbol değildir. Spor sadece spor değildir” diyerek sürdüren Başkan Pamuk, “Bir sporla uğraşmaya başladığınızda, aynı zamanda o sporun doğduğu kültürle de tanışmaya ve etkilenmeye başlıyorsunuz. Bu noktada gençlerimize, popüler sporların yanı sıra, özellikle ata sporumuzun geleneksel sporlarımızın tanıtılması, bu imkânların ortaya konulması da önemli. Çünkü biliyoruz ki spor üzerinden yoğun bir kültürel bozulma olabilmektedir. Bunu engellemenin en kolay yolu da gençlere spor sayesinde ulaşmaktır. Bu noktada Mersingücü Spor Kulübümüzün büyük bir çabası var. Akdeniz Belediyesi olarak, işbirliğini üst noktalara taşımak istiyoruz” dedi.

Mersin Milletvekili Özkan’dan, Başkan Pamuk’a teşekkür

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan ise konuşmasında; sporu uzak birisi olmadığını, Çilek Mahallesi’nde doğmuş ve gençliğini geçirmiş biri olarak, uzun yıllar sporla iç içe olduğunu söyledi. “Gençlerimize yaptığımız yatırımın, ülkemize yaptığımız yatırım olduğu bilinciyle hareket edersek başarı da kendiliğinden gelir” diyen Özkan, “Batı’nın genç nüfusu günden güne erirken, bizler ise dünyanın en genç nüfusuna sahip bir ülke olarak yolumuza devam ediyoruz. En büyük yatırımın gençliğe yapılması gerektiğini söylüyor ve bu bağlamda büyük projelere imza atıyoruz” dedi.

Başarılı hizmetleri ve halkla her fırsatta iç içe olmasından dolayı Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk’u da kutlayan Mersin Milletvekili Hacı Özkan, “Belediye Başkanımız Sayın Pamuk, kısa sürede Mersin ve Akdeniz’de büyük proje ve yatırımlara imza attı. Bu başarısının bundan sonra devam edeceğine olan inancım tamdır. Sayın Pamuk, birçok ilki de gerçekleştirdi. Türkiye’de, 12 ay boyunca tarımsal üretim yapılan tek kent Mersin’dir. Ama bunu vatandaşların birçoğu bilmez. Muhittin Başkanımız yine bir ilke imza atarak, Adanalıoğlu’nda biber festivali düzenledi. Festival ile birlikte oradaki üreticimizin, ihracatçımızın ve tüketicimizin daha da bilinçlenmesini sağladı. Festival, sadece Mersin’de değil, Türkiye geneli ve dünyada da biberimizin tanınacağı anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

Okul takımlarına madalya ve kupaları verildi

Konuşmaların ardından İmam Hatip Okulları Futbol Turnuvası’nda kapanış töreni, önce protokol üyelerine plaket takdimi, daha sonra ise, turnuvada dereceye giren okul takımlarına kupa ve madalyalarının verilmesiyle devam etti. Turnuvada, lise düzeyinde ilk 3’e giren okullar, 1-Mersin İmam Hatip Lisesi, 2-Akşemsettin İmam Hatip Lisesi, 3-Dumlupınar İmam Hatip Lisesi olarak sıralanırken; ortaokul düzeyinde ise sıralama; 1’inci Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu, 2’nciToroslar İmam Hatip Ortaokulu, 3’üncü de Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu şeklinde gerçekleşti.

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü