Mersin Vatan Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 13:10

Başkan Pamuk, Çanakkale Zaferi Mesajı

Çanakkale Destanı; vatanı, bayrağı ve hürriyeti söz konusu olduğunda, aziz milletimizin imkânsızı mümkün kılabileceğinin dost, düşman bütün dünyaya en güçlü ispatıdır.”

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-03-2018 22:16   Güncelleme : 23-03-2018 22:16
Başkan Pamuk, Çanakkale Zaferi Mesajı

 

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Çanakkale Destanı; vatanı, bayrağı, özgürlüğü, hürriyet ve istikbali tehlike altına girdiğinde, aziz ve fedakâr milletimizin ölümü bile seve seve göze alarak neleri başarabileceğinin, imkânsızı mümkün kılabileceğinin, dost düşman bütün dünyaya ispatıdır” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, “Tarihin akışını değiştiren Çanakkale Deniz Zaferi; milletimizin en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Anadolu’nun dört bir yanından gelerek Çanakkale’de göğüs göğse çarpışarak şehit düşen Ecdadımız; vatan, bayrak ve bağımsızlık uğruna hiç tereddüt etmeden ölümü göze alıp şehit olmuştur. Bu anlamda Çanakkale Destanı; gerek milletimiz, ülkemiz, istikbal ve hürriyetimize göz koyan emperyalist güçler; gerekse de 15 Temmuz 2016’da olduğu gibi hain ve kirli planlar peşinde koşan tüm şer odakları için asla unutmamaları gereken bir ders olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Mesajında; “Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kanları ve canlarıyla suladıkları bu vatan topraklarının; dün olduğu gibi bundan sonra da milletimiz tarafından kutsal bir emanet olarak korunacağı herkes tarafından iyi bilinmelidir” diyen Başkan Pamuk, devamında şu ifadeleri kaydetti;

“Bugün de ülkemizin bekası için Suriye’nin Afrin Bölgesi’ne yerleşen terör örgütlerine karşı düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit düşen Mehmetçiklerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları başta olmak üzere, ülkemizin savunması için canlarını vererek bu toprakları bizlere vatan edip miras bırakan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun.”

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü