Mersin Vatan Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 07:14

Er: “İstiklal Marşı Türk Milletinin Bağımsızlığının Tescilidir”

Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er, 12 Mart 1921’de İstiklal Marşı’nın TBMM tarafından kabul edilişinin 97. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anlama Günü nedeniyle yazılı mesaj yayımladı. Baro Bşk. Er, “İstiklal Marşı, Türk milletinin bağımsızlığının tescilidir” dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-03-2018 20:57   Güncelleme : 12-03-2018 20:57
Er: “İstiklal Marşı Türk Milletinin Bağımsızlığının Tescilidir”

 

Baro Başkanı Er mesajında, Aziz Türk milletinin diriliş destanı olan İstiklal Marşı'nın TBMM’de milli marş olarak kabul edilmesinin 97. yıldönümünün gururunu yaşadıklarını ifade ederek, “İstiklal Marşı; Türk milletinin ruhunu ve haksızlığa başkaldırısını anlatan, milletimizi bütünleştiren, hürriyet ve istiklal aşkını yansıtan en kıymetli milli değerlerindendir. Milletimizin imkânsızlıklar içinde göstermiş olduğu eşsiz kahramanlık, İstiklal Marşı’nın her satırına yansımıştır. İstiklal Marşı'mızın şairi, milli mücadelenin manevi mimarı Mehmet Akif Ersoy'u okumak, anlamak ve gelecek nesillere anlatmak gerekir.  O, Milli Mücadele'nin manevi desteği olmuştur.

 Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi olan İstiklal Marşı, 97 yıldır coşkuyla ülkemizin her köşesinde yankılanmaktadır, yankılanmaya da devam edecektir. Vatan ve millet sevgisi gelecek nesillere aktarıldığı sürece, Rabbim inşallah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmayacaktır” diye konuştu.

Baro Bşk. Er, “Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 97. yıldönümünde; başta TBMM Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve bayrağımız uğruna şehit olan tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü