Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 13:29
Advert

Muhittin Pamuk, METEM-DER Yönetimini ağırladı

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, kentin en köklü okullarından biri olan Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 1980 yılı öncesi mezunlarının oluşturduğu derneğin yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2018 09:13   Güncelleme : 08-02-2018 09:13
Muhittin Pamuk, METEM-DER Yönetimini ağırladı

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, kentin en köklü okullarından biri olan Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 1980 yılı öncesi mezunlarının oluşturduğu derneğin yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları Derneği (METEM-DER) Başkanı Hasan Arslan ve derneğin yönetim kurulu üyeleri, Okul Müdürü Zeki Urhan ile birlikte, Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk’u makamında ziyaret etti. Akdeniz Belediyesi basın merkezinden yapılan açıklamaya göre, Buluşmada Dernek Başkanı Hasan Arslan, derneğin organizasyonunda, Dostlar Otomotiv Özel Ford Servisi tarafından finanse edilerek okul öğrencilerinin eğitim ve öğretimine kazandırılan Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Yeni Nesil DiyagnostikLaboratuarı’nın 15 Şubat tarihinde yapılacak açılışına Başkan Pamuk’u davet etti. ARBEL A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı da olan Hasan Arslan, “Mezun olduğum okulun hamisi olarak, gerek okulumuzun eksiklerini gidermek, gerekse de gençlerimize faydalı olabilmek, onların önünü açmak adına bir araya gelerek dernek çatısı altında birleştik. İlk ziyaretimizi de Akdeniz Belediyesi’ne gerçekleştirdik. 15 Şubat’ta yapacağımız açılışta siz değerli Başkanımızı aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız” dedi.

Dernekleşme çalışması, sosyal medya üzerinden başladı

Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin tarihçesi ve okulda yürütülen projeler hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Zeki Urhan ise, 1945 yılında açılan okulun, kentin lise düzeyinde kurulmuş ikinci eğitim kurumu olduğunun altını çizdi. Uzun yıllar önce okuldan mezun olanlara yönelik dernekleşme çalışmasının, ilk olarak sosyal medya üzerinden başladığını da kaydeden Zeki Urhan, okula ve öğrencilere destek ve katkıları nedeniyle METEM-DER Yönetimine teşekkür etti.

 “İşsizliğin azalmasında mesleki ve teknik liselerinin etkisi çok büyük”

Ziyaretleri ve yapılacak açılışa davetleri nedeniyle Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları Derneği yönetimine teşekkür eden Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, büyük memnuniyetle açılışa katılacağını dile getirdi. Başkan Pamuk, “Böylesi güzel ve anlamlı bir organizasyona imza atmanız nedeniyle sizleri kutluyorum. Bir dernek çatısı altında toplanıp, gençlerimizin eğitimi-öğretim geleceği için ve de mezun olduğunuz okula vefa göstererek bunca güzel şeye imza atmak gerçekten çok anlamlı ve isabetli bir karar olmuş. Kalifiye eleman yetişmesi noktasında meslek ve teknik liselerimiz gerçekten büyük önem taşıyor. Çünkü işsizliğin en önemli nedenlerinden birisi nitelikli iş gücü, ara eleman yetersizliğidir. Kentimizde de işsizlik var ama İş-Kur’a da kayıtlı 16 bini aşkın açık iş de var. Ancak birçok işveren gerekli yeterliliğe sahip personel bulamıyor. Bu açıdan nitelikli eleman yetiştiren mesleki ve teknik liselerimizin, işsizliğin azalmasında etkisi çok büyüktür. Bu anlamda sizleri tekrar kutluyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü