Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 07:42
Advert

SOCAR Türkiye grup şirketleri İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Türkiye'ye 3 ödül birden

Türkiye’nin en büyük endüstriyel holdingi SOCAR Türkiye, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından verilen ‘2020 yılı İhracatın Yıldızları Ödülleri’nde iki grup şirketiyle ilk iki sırada yer aldı.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 19-06-2021 21:24   Güncelleme : 19-06-2021 21:24
SOCAR Türkiye grup şirketleri İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Türkiye'ye 3 ödül birden

İhracatın devler liginde zirvedeki konumunu perçinledi. Türkiye’nin toplam ihracatında önemli bir paya sahip olan kimya sektöründe en yüksek ihracat rakamlarına ulaşan kurumların belirlendiği İKMİB İhracatın Yıldızları Ödülleri’nde SOCAR Türkiye grup şirketlerinden SOCAR Ticaret, Organik Kimyasallar İhracatı kategorisinde 1.’liği elde etti.

Mineral Yakıtlar İhracatı’nda STAR Rafineri 1. olurken aynı kategoride 2.’liği de SOCAR Ticaret ile alan SOCAR Türkiye,  iki kategoride de zirvenin sahibi oldu. Ödülleri, SOCAR Türkiye adına Rafineri ve Petrokimya İş Birimi CFO’su Elchin Ibadov aldı.

2020 yılı İKMİB İhracatın Yıldızları Ödüllerinde alınan başarılı sonuçları değerlendiren SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı ve Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, “Salgın şartları altında geçen zor bir yıl olan 2020 yılı, özellikle rafineri ve petrokimya sektöründe büyük bir daralmaya yol açtı.

Global ölçekte üretim kesintilerinin yaşandığı bu sarsıcı dönemde SOCAR Türkiye olarak grup şirketlerimiz STAR Rafineri ve Petkim’in entegre yapısı sayesinde üretimimize kesintisiz olarak devam etmeyi sürdürdük.

Bu kritik dönemde grup şirketlerimizle gerçekleştirdiğimiz ihracatın yanında üretimimizi iç pazara yönlendirerek yerli sanayicimiz ve ihracatçılarımızın da kesintisiz üretim yapabilmelerine destek olduk.

İhracatçılarımızı, petrokimya hammaddelerinde yaşanan küresel arz şokunun etkilerinden mümkün olduğunca koruyarak üretimlerini sürdürebilmeleri için gerekli hammaddeleri sağladık.

Zorlu bir dönemde elde edilen bu başarıların çok daha anlamlı olduğunu biliyoruz. Üretimden gelen potansiyelimizi, küresel rekabette daha güçlü bir Türkiye için kullanmak bize büyük bir gurur ve mutluluk yaşatıyor.”

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü