Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 07:11
Advert

Türkiye’de en çok e-ticaret alışverişi yapan il hangisi

Kovid-19 salgını sebebiyle zamanın büyük bölümü evlerde geçirilmesi, internet alışverişlerine olan ilgiyi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de büyük oranla arttı.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 09-06-2021 23:01   Güncelleme : 09-06-2021 23:01
Türkiye’de en çok e-ticaret alışverişi yapan il hangisi

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan 2020 yılı raporuna göre, Türkiye’de en çok e-ticaret alışverişi yapan il yüzde 35 ile İstanbul oldu.

Salgının başlangıcından itibaren ciddi bir ivme yaşanan e-ticaret sektörü 2020 yılı verileri Ticaret Bakanlığı tarafından açıklandı.

Türkiye’de en çok e-ticaret alışverişi yapan ilk 10 ilden 1'incisi yüzde 35’lik rekor ile İstanbul oldu. 2'nci sıraya yüzde 11 ile Ankara yerleşti. Ankara’yı; İzmir yüzde 6, Bursa yüzde 3, Antalya yüzde 3; Kocaeli, Adana, Konya, Mersin ve Gaziantep ise yüzde 2 ile takip etti. 

E-ticaret, kullanıcılara zaman tasarrufu sağlıyor

10 yıl tecrübesi ve 40 uzman personeli ile müşterilerini e-ticaret alanındaki rekabetlerini güçlendirmeye yardımcı olan Meydan Bilişim’in yenilikçi projesi yerli yazılım firması Meydaneticaret’in Kurucusu Şerif Temizkan, “E-ticaret sitesi aracılığı ile internet üzerinden alışveriş yapılması tüketicilerin zaman tasarrufu yapmalarını sağlıyor.

Yasaklarda birçok mağazanın belirli saatlerle hizmet vermesi ve tam kapanma döneminde hizmetini geçici süreliğine durdurması, e-ticaretin hayatımızı ne kadar kolaylaştırdığını bir kez daha gösterdi.

E-ticaret sitelerin yasakların dışında kalması ve 7/24 hizmet vermesi, e-ticaret sitelerinin firmalara ve tüketicilere sağladığı en büyük faydalardan bir tanesi.”

E-ticaret sektörünün 2021 yılı hedefi, 400 milyar TL

Türkiye’deki e-ticaret sektörünü değerlendiren Şerif Temizkan, şu bilgileri verdi: “Türkiye’de e-ticaret sektörü 2019 yılında Türk Lirası bazında yüzde 39 büyüme ile 83,1 milyar liralık hacme ulaştı.

Sektör dolar bazında yüzde 18 büyürken, 2015-2019 yılları arasında sektörün ortalama yıllık büyüme hızı yüzde 35 oldu.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD)’nin açıkladığı 2020 yılı e-ticaret verilerine göre Kovid-19 salgının da etkisiyle birlikte, 2020 yılında online alışveriş harcamaları geçen yıla göre yüzde 85 büyüdü. Rekor büyüme yaşayan e-ticaret sektörü 2021 hedefi 400 milyar TL.”

Türkiye nüfusunun yüzde 25’i 2020 yılında ilk defa online alışveriş yaptı

2020 yılında Avrupa’da ilk defa online alışveriş yapanların oranı yüzde 13, Türkiye’de ise yüzde 25 oranda gerçekleştiğini söyleyen Şerif Temizkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Alışkanlıkların değiştiği bir dönemde e-ticaretin konforuna alışan müşteriler salgın sonrasında e-ticaret alışverişlerine devam etmesi bekleniyor.

2020 yılı e-ticaret verileri göz önünde bulundurulduğunda Salgının etkisiyle bazı sektörlerde e-ticarette artış yaşandığı gözlemlenebiliyor."

Meydaneticaret.com’dan güçlü altyapı modeli

Artan talep doğrultusunda birçok firma e-ticaret alanına yöneldiğini Meydaneticaret’in Kurucusu Şerif Temizkan, şunları söyledi: “E-ticaret alanında fark yaratmak için doğru bir firma ile yola çıkmak da en az gerçekleştirilen faaliyetler kadar önemli.

Bizler meydaneticaret olarak müşterilerimizin iş dünyasının beklentilerine uyum sağlayabilmesi ve kurumsal gelişim ihtiyaçlarına özel çözüm bulabilmek için danışmanlık yapıyoruz.

Meydaneticaret hayal edilebilen tüm tasarım seçeneklerine ve iş modeline göre şekillenebilen bir yönetim paneline sahip. Satışları daha çok artırmayı ve en iyi operasyon kurgusuna göre verimliliği hedefleyen e-ticaret paketlerimiz mevcut.

Yönetici panelinde kolay yönetilebilir işletme araçlarıyla birlikte müşterilerimizin istek ve ihtiyaçlarına göre işlevsel modülleri entegre ederek çok daha güçlü bir yapıyı oluşturuyoruz.”

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü