Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 22:41
Advert

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Gençlere eğitim desteği vermeyi sürdürüyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eğitimde eşitlik ilkesi doğrultusunda gençlere eğitim desteği vermeye devam ediyor.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 30-05-2021 17:45   Güncelleme : 30-05-2021 17:45
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Gençlere eğitim desteği vermeyi sürdürüyor

Uzaktan eğitim alan çocukların yararlanması için 918 mahalleye ücretsiz internet ile sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına 6 ay boyunca 10 GB ücretsiz mobil internet desteği.

Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının YKS ücretlerini karşıladı. Büyükşehir Belediyesi şimdi de salgın sebebiyle artan ekonomik sıkıntılar üzerine ailelere mensup olanlardan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) gireceklerin sınav ücretlerini karşılayacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’da eğitimde ve gençler arasında fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik başlattığı ‘öğrenci dostu’ uygulamalarına devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Gençlere eğitim desteği vermeyi sürdürüyor

Sınavlara hazırlanan Başkentli gençlere ekonomik yönden destek

Salgın sürecinde uzaktan eğitim gören çocuklar için 918 mahalleye ücretsiz internet hizmeti sağlayan Mansur Yavaş daha sonra ailesi sosyal yardımlardan yararlanan 30 bin öğrenciye 6 ay boyunca ücretsiz 10 GB mobil internet paketi desteğinde bulundu.

Sınavlara hazırlanan ve sınav ücretlerini vermekte zorlanan Başkentli gençlere ekonomik yönden destek olmayı hedefleyen Mansur Yavaş, geçtiğimiz aylarda sosyal yardım alan ailelerin çocuklarından Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girenlerin ücretlerini karşılayarak eğitim alanında iyilik hareketini sürdürdü.

Başkentlilerin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda belediyecilik anlayışını devam ettiren Ankara Büyükşehir Belediyesi eğitim desteklerine bir yenisini daha ekledi.

Sosyal medya hesapları üzerinden ihtiyaç sahibi ailelerden 2021 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girecek olanların sınav ücretlerini karşılayacakları müjdesini veren Başkan Mansur Yavaş, müjdeyi şu sözlerle duyurdu:

“Salgının sebep olduğu ekonomik faciayla birlikte sosyal yardım alan ailelerin  sayısı 203 bini buldu.

Mağduriyet yaşayan Ankaralıların dertlerine çare olmak adına sosyal yardım alıp KPSS’ye başvuran ihtiyaç sahiplerinin sınav ücretlerini karşılıyoruz.”

Paylaşımında “geleceğiniz için buradayız” Mansur Yavaş, bu imkandan yararlanmak isteyenlerin “forms.ankara.bel.tr/kpss2021” adresi üzerinden 9 Haziran 2021 saat 18.00’a kadar başvurabileceklerini söyledi.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü