Mersin Vatan Gazetesi
HV
23 NİSAN Salı 23:39

IMF Başkanı Kristalina Georgieva Çin küresel ekonomiye dörtte bir üzerinde katkıda bulunacak

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Uluslararası Finans Forumu 2021 yılı bahar toplantılarında yaptığı konuşmada, net ihracat hacminin artması sayesinde Çin’in bu yıl için ekonomik büyüme beklentisinin yüzde 8,4’e yükseltildiğini söyledi.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 29-05-2021 15:03   Güncelleme : 29-05-2021 15:03
IMF Başkanı Kristalina Georgieva Çin küresel ekonomiye dörtte bir üzerinde katkıda bulunacak

Çin’in 2026 yılına kadar küresel ekonomik büyümeye dörtte birin üzerinde katkıda bulunacağı söyleyen Kristalina Georgieva, “Son zamanlarda, 2021 yılı ve 2022 yılı için küresel büyüme beklentilerini sırasıyla yüzde 6 ve yüzde 4,4’e yükselttik.

Bunun sebebi, insanların yavaş yavaş yeni çalışma biçimlerine uyum sağlaması, aşılanma alanın devamlı olarak genişletilmesi ve ülkelerin politika desteği sağlamayı sürdürmesidir. Ekonomik büyüme beklentileri iyileşiyor.”

Beijing’de başlayan Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi (CCPIT) ve Uluslararası Finans Forumu tarafından ortaklaşa gerçekleşen iki günlük toplantıya dünya çapında 50 ülke ve bölgeden, 50 uluslararası ve bölgesel kuruluştan 500 temsilci katılıyor.

“Küresel Yönetişim ve Uluslararası İş Birliği” temasıyla gerçekleşen forumda, küresel finans camiasında iş birliği konusunda varılan fikir birlikleri bir araya getirilecek.

Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi Başkan Yardımcısı Chen Jianan tarafından verilen bilgilere göre, bu yılki toplantılar kapsamında küresel sürdürülebilir finans, küresel salgınla mücadelede iş birliği, küresel ekonomik değişimler gibi konuları içeren 13 özel oturum yapılacak. 

IMF Başkanı Kristalina Georgieva Çin küresel ekonomiye dörtte bir üzerinde katkıda bulunacak

Forumda “Uluslararası Finans Forumu 2012 Çin Raporu” yayınlanacak

Çin “Küresel ekonomik yönetişime katılan Çinli şirketleri geliştirmeye hız vereceğiz ve küresel salgınla mücadelede iş birliğinin yapılması ve dünya ekonomisinin toparlanmasında aktif rol oynamak için, daha çok Çinli şirketi G20, APEC ve BRICS dâhil çok taraflı mekanizmalar altındaki ticari faaliyetlere katılmalarını yönlendireceğiz.”

Beijing’de bulunan Uluslararası Finans Forumu, 2003 yılında kuruluşundan beri toplam 17 yıllık toplantı gerçekleşti.

Forum, uluslararası finansal stratejik diyalog, değişim ve iş birliğinin teşviki ve alakalı akademik araştırmalar konusunda geniş etkiler bıraktı.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü