Mersin Vatan Gazetesi
HV
29 MART Cuma 00:42
Advert

Miniklerden ‘Can Dostum’ Projesi

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesindeki Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri ‘Can Dostum’ projesi kapsamında Mars K-9 Köpek Okulu’nu ziyaret etti. Canlarla birlikte eğlenceli zaman geçiren minikler eğitimli köpeklerin mini şovunu da ilgiyle izledi.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 07-04-2021 11:43   Güncelleme : 07-04-2021 11:43
Miniklerden ‘Can Dostum’ Projesi

 

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesindeki Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri ‘Can Dostum’ projesi kapsamında Mars K-9 Köpek Okulu’nu ziyaret etti. Canlarla birlikte eğlenceli zaman geçiren minikler eğitimli köpeklerin mini şovunu da ilgiyle izledi. Ziyarette ayrıca okullar arasında 2 yıllık iş birliği protokolü imzalandı. Öğrenci ve velilerin hayvanları doğal ortamında beslemesi, bakımlarını üstlenmesi ve bu konuda sorumlu bir vatandaş olarak görev almalarını desteklemek amacıyla imzalanan protokole göre öğrenciler, K-9 köpeklerine eğitim de verilen okulu zaman zaman ziyaret ederek can dostlarla yakınlaşacak ve hayvan sevgisi bilinci kazanmaları sağlanacak.

PROTOKOL İMZALANDI

Cumhuriyet Anaokulu Öğretmeni Sinem Değirmenci,  EYUDER bünyesinde yürütülen Geleceğin Okulu Akreditasyon Programı kapsamında ‘Can Dost’ projesi hazırladı. Proje kapsamında minik öğrenciler,  Mars K-9 Köpek Okulu’nu ziyaret etti. Canlarla birlikte bir süre zaman geçiren minikler eğitimli köpeklerin mini şovunu ilgiyle izledi. Daha sonra proje etkinliklerine katkı sağlamak ve işbirliği çalışmaları için Mars K-9 Köpek Okulu Sahibi ve Eğitmen Rasim Tekin ile ‘Can Dost’ proje kurucusu Değirmenci, iki yıl sürecek protokole imza koydu.

“HAYVANLARIN YAŞAM ŞARTLARI İNSANLARA BAĞLI”

İmzaların atılmasının ardından projeyle ilgili bilgiler veren Değirmenci, erken çocukluk döneminde olan 4-6 yaş arasındaki öğrenciler ve ailelerinin doğaya ve doğadaki canlılara karşı duyarlılık ve sorumluluk bilinci geliştirmek için böyle bir projeyi hazırladıklarını söyledi. Sokaklarda yaşayan hayvanlara karşı öğrenci ve ailelerini, okul bünyesinde görev yapan öğretmen ve personeli bilinçlendirmek ve duyarlılık kazanmalarını sağlamak amacıyla Mars K-9 Köpek Okulu ile işbirlikçi çalışmalar yapılacağını anlatan Değirmenci, şu bilgileri verdi: “Öğrencilere, ailelerine ve okul bünyesinde görev yapan öğretmen ve personele barınaklarda yaşayan hayvanların yaşam şartlarını gözlemleme imkanı sağlamayı, hayvanları sahiplenerek bakımlarını üstlenmeyi ve bu zorlu yaşam şartlarının biz insanlara bağlı olduğunu ve yine bu şartlara bağlı olarak çözümün biz insanlara ait olduğu bilincini kazandırmayı hedefliyoruz. Hayvan sevgisini destekleyici drama çalışmaları, sanat ve oyun etkinlikleri okul içerisinde yapılarak köpek okulu ziyaretleri ile bu çalışmaları daha somut hale getirmiş olacağız. PATİKO Derneği tarafından sokakta bulunan ve rehabilite edilerek tedavisi tamamlandıktan sonra koruma altına alınan hayvanlar hakkında bilgi alınarak isteyen velilere sahiplenme imkanı da sağlayacağız. Hayvan haklarına yönelik bilgilendirme; okula devam eden dört ve beş yaş grubundaki öğrencilere, kardeşlerine ve ailelerine, okulda görev yapan öğretmenlere, personellere ve ailelerine yapılarak farkındalık çalışması da yapmayı planlıyoruz.”

CAN DOSTUM PROJESİNİN AMAÇLARI

Değirmenci, projenin amaçlarını şöyle özetledi: “Okul öncesi düzeyinde, okulumuz öğrencileri ve velilerinin hayvanları doğal ortamında beslemek, bakımını üstlenmek ve bu konuda sorumlu bir vatandaş olarak görev almalarını desteklemek. Bilinçli bir kamuoyu oluşmasına katkı sağlamak. Sahipsiz hayvanların beslenmesini ve korunmasını özendirmek. Hayvan barınağından velilerimiz tarafından hayvan sahiplenmesini desteklemek. Eğitim ve çalışmalarının yapılmasını konusunda gönüllüğü teşvik etmek. Okulumuz personel, öğrenci, veli ve çevre halkının hayvan hakları konusunda bilgi ve destek gereksinimlerinin karşılanması amacıyla uygulama alanlarına gitmeyi desteklemek. Sokak hayvanlarının korunması, bakımı ve yaşam alanlarına yönelik uygulamalar yapmak, gönüllülük faaliyetlerine katılmayı desteklemek planlandı.”

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü