Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 22:08
Advert

Başkan Tepe, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı R. Kaya Tepe, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-01-2021 12:56   Güncelleme : 09-01-2021 12:56
Başkan Tepe, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı

Gazeteciliğin demokrasinin ve ifade özgürlüğünün en önemli sacayaklarından biri olduğunu ifade eden Başkan Tepe, "Toplumun gözü, kulağı, sesi olan gazetecilik kolay yapılan bir meslek değil. Doğruları söylemek ve o doğruların arkasında durmak hiç kolay bir iş değil.

Gazetecilik büyük bir özveri gerektiren yılın her günü ve her saatinde bayram demeden,tatil demeden çalışılması gereken bir meslektir.

Bugün gazeteciler mesleklerini ifa ederken bir çok sorunla karşı karşıya kalıyorlar. Gazeteciler, teknolojik gelişmelerin olumsuz etkileri ve ekonomik sıkıntıların yanında her dönemde yaşanan sosyal  ve siyasi baskılarla da mücadele etmek durumunda kalıyorlar.

Tüm bunlara rağmen gazeteciler,mesleklerini sürdürmek adına sonuna kadar mücadele ediyorlar.Bu zor şartlar altında ilkeli ve doğru habercilik anlayışı ile, toplumun gözü kulağı olmaya devam eden  gazetecilerin birlik beraberlik simgesi olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım." şeklinde konuştu.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü