Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 09:35
Advert

Akdeniz Belediyesi Zabıta Ekipleri Tırmıl Hayvan Pazarını Kaldırdı

Akdeniz Belediyesi Zabıta Ekipleri, Mersin Valiliği hıfzıssıhha kurulunun aldığı karar neticesinde Tırmıl Hayvan Pazarının kaldırılması için gerekli işlemleri başlattı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-03-2020 09:28   Güncelleme : 25-03-2020 09:28
Akdeniz Belediyesi Zabıta Ekipleri Tırmıl Hayvan Pazarını Kaldırdı

Küçükbaş hayvancılığın satışının yapıldığı Tırmıl Hayvan Pazarı, çevreden gelen şikayetler ve Korona (COVİD-19) virüsüne tedbir amaçlı Akdeniz Belediyesi Zabıta Ekipleri hayvan sahiplerine verdiği sürenin bitmesiyle alanı boşaltma çalışmalarına başladı. Akdeniz Belediyesi Zabıta Ekipleri hayvan sahiplerinin kurmuş olduğu çadırları kaldırması yönünde anons geçti.

Çevreye rahatsızlık veren ve halkın sağlığını olumsuz etkileyecek her türlü önlemleri alıyoruz. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; " özgürlük mah. tırmıl tepe mevkisinde bulunan sağlıksız koşullarda hayvan satışı ve kesimi yapılan alanda, çevredeki vatandaşların CİMER e  yapmış olduğu şikayetler üzerine çadırlar sahipleri tarafından söktürülmüştür ve orada bulunan hayvanların başka bir yere taşınması Zabıta Ekiplerimiz tarafından  sağlanmıştır"dedi.

Hayvan pazarının yaratmış olduğu sağlıksız koşullar çevreye yayılan koku , fare ve sinek gibi haşerelerin mahalle sakinlerini rahatsız ettiği yönünde gelen şikayetler doğrultusunda Akdeniz Belediyesi Zabıta Ekipleri hayvan sahiplerine verdiği sürenin bitmesiyle birlikte bölgede anons yaparak bölgenin boşaltılması yönünde uyarılarda bulundu. Hayvan pazarının ivedilikle boşaltılmasının ardından Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yapılacaktır.

 

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü