Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 11:51
Advert

Yenişehir Kent meydanına kavuşuyor

Yenişehir Belediyesi, Forum AVM güneyinde bulunan araziyi düzenleyerek Yenişehirlilerin hizmetine sunacak.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-02-2020 09:01   Güncelleme : 04-02-2020 09:01
Yenişehir Kent meydanına kavuşuyor

 

Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in girişimleriyle, 5 bin 500 metrekarelik özel mülk kent meydanına dönüştürülecek. Yenişehir Belediyesi ile mülk sahibi arasında protokol imzalandı. Protokole göre alan, üzerinde herhangi bir proje yapılıncaya kadar vatandaşların kullanımına açılacak. Alandaki peyzaj ve diğer çalışmaların giderlerinin büyük bir bölümünü ise sponsorlar karşılayacak.

Kent merkezinde uzun bir süredir atıl durumda bulunan ve görüntü kirliliğine neden olan alan için Yenişehir Belediyesi harekete geçti. Alanda yapılacak çalışma ile birlikte Yenişehir, vatandaşların dinlenip nefes alabileceği ve çeşitli sosyal etkinliklerin yapılacağı sosyal donatı alanına kavuşacak. Yenişehir’de kent meydanı eksikliği olduğunu ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kalıcı kent meydanı oluşturma konusunda çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Yenişehir’in geçici de olsa bir kent meydanına kavuşacağını belirten Başkan Abdullah Özyiğit,  gösterdikleri özveriden dolayı mülk sahibi Pozcu ailesine teşekkür etti.  Özyiğit, “Forum AVM’nin güneyinde yer alan 5 bin 500 metrekarelik alan uzun süredir kapalı. Yaya kullanımına da kapalı olması nedeniyle de arsanın sahibi ile görüştük. Hem görüntü kirliliği hem de yaşamı zorlaştırması noktasında kendisiyle bir görüşme gerçekleştirdik. Onlar da sağ olsunlar anlayış gösterdiler. Bu alanın herhangi bir proje yapılıncaya kadar halkımızın kullanımına açılması için bir anlayış gösterdiler. Pozitif yaklaşımlarından ötürü Pozcu ailesine teşekkür ediyorum. Yenişehir’in en büyük eksikliklerinden biri de bir kent meydanı olmaması. Biz bir kent meydanı oluşturuncaya kadar bu alanda meydan eksikliğimizi de gidermiş olacağız.” Dedi.

“YENİŞEHİRLİLERİN BÜTÇESİ KORUNACAK”

Yapacakları çevre düzenlemesinde Yenişehirlilerin bütçesini koruyacak bir bakış açısına sahip olacaklarını vurgulayan Başkan Özyiğit, “Biz çok masraflı olmayan bir düzenleme yapacağız. Yenişehirimizin görünümünü bozmayacak ve kentimize değer katacak bir alan olacak. Burayı belli etkinliklerde kullanabileceğimiz gibi halkımızın da vakit geçirebileceği bir alan olarak hizmete açacağız.  Amacımız kentimizde görüntü kirliliği yaratan her şeye müdahale etmek. Bir kent estetiği kurulu oluşturduk, o kurul Yenişehir’de bulunan görüntü kirliliği konusunda çalışmaktadırlar. Bu çalışma sonucunda da uygulamalarımızı hayata geçireceğiz. İçinde bulunduğumuz bu alan Pozcu ailesinin pozitif yaklaşımı nedeniyle toplumumuzun kullanımına bir proje yapılıncaya kadar açacağız. Bu alan belediyemize ait değil ama bir protokolle buraya halkımızın kullanımına açacağız. Bir tabela ile de bunu belirteceğiz. Süre kısıtlı olduğu için çok büyük bir peyzaj masrafına girmeden halkımızın bütçesini de koruyarak çalışmalarımızı yapacağız. Verdikleri sponsorluk desteği için Forum AVM Müdürü Sayın Ezgi Çubukçu hanımefendiye teşekkür ediyorum. Burada harcanacak giderin büyük bir kısmını Forum AVM karşılayacak. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun.” Diye konuştu.

Yenişehirlilerin kullanımına açılacak meydanda çeşitli dönemlerde halk yararına konserler düzenleyeceklerini de sözlerine ekleyen Başkan Özyiğit, bölgede bulunan özel hastaneyi de göz ardı etmediklerini ve konser sahnesini hastaları rahatsız etmeyecek şekilde düzenleyeceklerini belirtti. Özyiğit, “Tabi bu alanın karşısında bir hastanemiz var en büyük kaygılarımızdan biri de bu hastanedeki insanları rahatsız etmemek. Olası bir konserde biz bu hassasiyeti gözeterek önlemlerimizi alacağız. Sosyal etkinlikler, kermesler, yöre derneklerinin etkinlikleri, toplumumuza fayda amaçlı kurulmuş kuruluşların etkinliklerini burada gerçekleştirebiliriz.”ifadelerini kullandı.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü