Mersin Vatan Gazetesi
HV
19 MART Salı 12:05
Advert

Geleceğin bilim insanları Yenişehir'de yetişiyor

Yenişehir Belediyesinin atölye temelli eğitimleri devam ediyor.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 29-07-2022 11:52
Geleceğin bilim insanları Yenişehir'de yetişiyor

Yenişehir Belediyesinin atölye temelli eğitimleri devam ediyor

 

Mersin Yenişehir Belediyesinin hayata geçirdiği Erken Çocukluk Gelişimi Projesi Yenişehir Modeli'nin bileşenlerinden olan atölye temelli eğitimler devam ediyor. Bu kapsamda Yenişehir Belediyesi Akademi'de verilen  robotik kodlama eğitimleri ile bilimle tanışan çocuklar erken yaşlardan itibaren araştırma ve tasarım yapmaya teşvik ediliyor.

 

Yenişehir Belediyesi, 6-8 yaş atölye temelli eğitimlerle çocukların gelişimine katkıda bulunuyor. Robotik kodlama, yabancı dil eğitimleri, satranç ve STEM (Science, technology, engineering, mathematics) eğitimlerinden bugüne kadar yüzlerce çocuk yaralandı. 160 saat süren robotik kodlama kursundan ise  bugüne kadar 217 çocuk eğitimlerini tamamlayarak, geleceğin bilim insanı olma yolunda önemli bir adım attı. Robotik kodlama yarışmalarına katılan Yenişehir Belediyesi robotik kodlama takımları kısa sürede birçok madalya ve kupa kazanma başarısı da gösterdi.

 

Yenişehir Belediyesi Akademi'de kurulan robotik kodlama atölyesini sık sık ziyaret ederek, çocuklarla bir araya gelen ve fikirlerini dinleyen Yenişehir Belediyesi Başkanı Abdullah Özyiğit, " Çocuklarımızın her biri pırıl pırıl. Potansiyelleri çok yüksek, yeter ki onlara fırsat verelim, yanlarında olalım. Çocuklarımız, bizim geleceğimiz, dolayısıyla bilimle ilerlemelerini istiyoruz. Çok umutluyuz, bu umudu koruyarak tüm imkanlarımızı onlar için seferber edeceğiz. Her şeyin en iyisini hak ediyorlar, bizler de bu şartları sağlamamız gerekiyor. " diye konuştu.

 

Yenişehir Belediyesi Erken Çocukluk Gelişimi Projesi Yenişehir Modeli hakkında bilgi almak veya atölye temelli eğitimlere çocuklarını kaydetmek isteyenler ise 444 33 54 ya da  0324 327 46 40 numaralı telefonu arayabilecek.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü