DOLAR 40.17 ₺
EURO 47.04 ₺
STERLIN 54.58 ₺
G.ALTIN 4,303.59 ₺
BTC 111,035.85 $
ETH 2,772.16 $
BİST 10,331.31
    TanıtımBayi

    Genç KOMEK Öğrencileri, Konya'nın Tarihi Şahsiyetlerini Yakından Tanıyor

    GÜNCEL 177
    Yayınlama: 29 Temmuz 2024 Pazartesi 11:57 Kaynak: Haber Merkezi Editör: ismail USTA

    Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu öğrencileri, “Şehrin Kalbine Yolculuk” projesiyle Konya’nın tarihi şahsiyetlerini yakından tanıyor.

    Genç KOMEK Öğrencileri, Konya'nın Tarihi Şahsiyetlerini Yakından Tanıyor

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, zengin birikimiyle Konya’nın birçok önemli ismi barındırdığını anımsatarak, şehirde iz bırakan önemli şahsiyetleri yeni nesillerle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

    “Şehrin Kalbine Yolculuk” projesiyle canlı tarih turuna çıkan öğrencilerin unutulmaz bir deneyim yaşadığını belirten Başkan Altay, “7-14 yaş aralığındaki öğrencilerimiz, harita okuma ve yön bulma becerileri ile şehir merkezinde belirli kontrol noktalarına ulaşarak tarihi ve kültürel mekanları keşfediyor. Mevlânâ Gül Bahçesi'nde Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî, Şems-i Tebrîzî Türbesinde Şems-i Tebrîzî, Karatay Medresesi'nde Celâleddin Karatay, İnce Minare'de Sâhib Ata, Alâeddin Camii avlusunda Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubad, Kapu Camii'nde Ahi Evran, Taş Bina’da Mimar Muzaffer gibi iz bırakan şahsiyetleri öğrencilere tanıtıyoruz. Böylece gençlerimiz yaşadıkları şehri yakından tanırken tarihe ve kültürel mirasımıza olan ilgileri de artıyor” diye konuştu.

    ÖĞRENCİLERDEN “ŞEHRİN KALBİNE YOLCULUK” PROJESİNE TAM NOT

    Canlı tarih turuna katılarak yaşadıkları şehri ve tarihi şahsiyetleri yakından tanımanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler de etkinliğin çok güzel olduğunu, hem eğlendiklerini hem de öğrendiklerini ifade etti.

    Genç KOMEK’in “Şehrin Kalbine Yolculuk” projesi, öğrencilerin enerjilerini pozitif bir şekilde kullanmalarına ve yeni arkadaşlıklar kurmalarına da olanak tanıyor.

    Günde 60 öğrenci canlı şehir turuna katılırken 26 Ağustos’a kadar devam edecek projede 2 binin üzerinde öğrencinin projeden faydalanması hedefleniyor.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code