Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 22:03
Advert

Akustik Panel

Akustik panellerin kaplanmasında kullanılan ve panellerin akustik özellikte olmasını sağlamanın yanında da dekoratif bir görüntü oluşturan kumaşlara akustik kumaş denilmektedir. İki tür akustik kumaş vardır.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 09-05-2022 13:20   Güncelleme : 09-05-2022 13:20
Akustik Panel

Akustik panellerin kaplanmasında kullanılan ve panellerin akustik özellikte olmasını sağlamanın yanında da dekoratif bir görüntü oluşturan kumaşlara akustik kumaş denilmektedir. İki tür akustik kumaş vardır. Bu kumaş çeşitlerinden birincisi ahşap olan Akustik Panel arkasında kullanılan keçe kumaşlarıdır. Diğer tür akustik kumaş ise panellerin ön yüzünün kaplanmasında kullanılan ve panellere hem estetik görüntü hem de akustik olma özelliği katan kumaşlardır. Akustik kumaşlar, sesin en az gürültüyle ve herhangi bir yüzey yansıması olmadan geçmesine izin verir.

 

Akustik kumaş, hoparlör örtüsü olarak; profesyonel ses ve araç ses sistemlerinde, sahne binasında duvar kaplamasında, fuar standında ve iç mekan tasarımında ve akustik panelleri ve emicileri saran hoparlör ızgarası kapakları için kullanılır. Ayrıca akustik kumaş araç ses sistemleri için de kullanılabilecektir. Akustik paneller de dahil birçok akustik arıtma ürünü estetik nedenlerle akustik kumaşla kaplıdır. Kaliteli cephe elemanları ve iç bölmeler, bağlantı ve kapılardaki boşlukların sızdırmazlığı, kapalı alanlar arasında hava boşluğu sağlanması ses mahremiyetini pekiştirip gürültüyü azaltsa da, akustik konfor sağlamak, duvar dikmek veya kapı koymaktan daha fazlasıdır. Yapılan işin türüne, işin bütçesine, mekanın tasarımına ve kullanıcının zevkine göre malzeme seçmek esastır. Binanın mimarisinden ve yapımından, mobilyaların veya malzemelerin düzenine kadar her şey gürültü seviyelerini kontrol etmeye ve orada çalışan insanların sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Çözüm, yalnızca estetik değil, aynı zamanda yaratıcılığı, konsantrasyonu artırmak için gerekli olan akustik, ışık ve havalandırma gibi özünde ‘somut olmayan’ araçlar sunan bir tasarım aracılığıyla tüm duyulara yanıt veren çok çeşitli ortamlar sunmaktır. Akustik Panel alanınıza uygun bir çok modelde üretimi gerçekleştirilmektedir. Tavan, duvar, masalar arası, alanlar arası olmak üzere bir çok modeli bulunmaktadır. Alanlar arası ses geçişlerini engellemek adına kullanılan akustik paravanlar tekerlekli tekerleksiz modelleri bulunmaktadır. Tavanlar da duvarlarda uygulaması gerçekleştirilen panellerde talebinize istinaden ışıklandırma sistemi yerleştirilebilmektedir. Tavanlarınızda uygulayabileceğiniz akustik panellerde ek olarak askı aparatları ile birlikte kullanımını gerçekleştirebilirsiniz.

Aynı zamanda duvarlarınızda uygulayacağınız bu panellerde firmanızın logosunu kumaş üzerine uygulattırabilir veya logonuzun tasarımında üç boyutlu olarak özel üretim talebinde bulunabilirsiniz. Turkish Acoustic firması tarafından üretimi gerçekleştirilen Akustik Panel modelleri sizlere en kaliteli çözümler sunabilmek adına en doğru materyallerin kullanımı sağlanarak üretilmektedir. Piyasada akustik panellerin dekoratif görünüm oluşturması nedeniyle akustik yalıtım sağlama konusunda size çok fazla katkı sunmayacak içerisinde taş yünü dış katmanında sıradan kumaşların kullanımı sağlanarak üretimi gerçekleştirilen akustik panellerle karşılaşabilirsiniz. Fakat stüdyolarda ve yankı problemlerinin çok fazla bulunduğu ortamda yankı emilimini daha iyi bir kalitede sağlamak adına panellerin içerisinde yankı emici süngerlerin ve dış katmanında akustik kumaşların kullanılması gerekmektedir. Turkish Acoustic web sitelerinden akustik panellerin teknik testlerine, sertifikalarına ulaşabilirsiniz.

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü