Mersin Vatan Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 21:15
Advert

Yenişehir’de 2 bin 450 öğrenci geri dönüşümün önemini sanatla öğrendi

Mersin Yenişehir Belediyesi, “Masal Gezginleri Çevreci Kahramanlar Arıyor” adlı interaktif tiyatro oyunu ile temiz çevre ve geri dönüşümün önemini çocuklara sanatla öğretiyor.  Aralık ayından bu yana 13 okuldan toplam 2 bin 450 öğrenci oyunu ilgiyle izledi ve çevreyi nasıl koruyacaklarını öğrendi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-04-2022 16:15   Güncelleme : 28-04-2022 16:15
Yenişehir’de 2 bin 450 öğrenci geri dönüşümün önemini sanatla öğrendi

Ekoloji ilkesi kapsamında hayata geçirdiği çevre duyarlı çalışmalarıyla dikkat çeken Mersin Yenişehir Belediyesi, temiz çevre bilincini çocuklara tiyatro oyunu ile kazandırıyor. Yenişehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde 6 kez sahnelenen “Masal Gezginleri Çevreci Kahramanlar Arıyor” tiyatro oyunu ile çocuklar eğlenceli vakit geçirirken çevre konusunda farkındalık sahibi oluyor. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de birçok kez oyunu çocuklarla birlikte izledi.

Oyunda, Can ile Cem adlı iki masal gezgini kahramanının eğitici masalları ve şarkıları eşliğinde bilgiler edinen minik çevreciler, evsel atıkların nasıl ayrıştırılması gerektiğini ve doğru atık yönetiminin önemini de öğreniyor.  Seyirciler arasından seçtikleri çocukları sahneye davet eden oyunun kahramanları, onlarla geri dönüşüm hakkında sohbet edip oyunlar oynadı. Sahneye çıkan minik seyircilere, tişört hediye edilerek çevreci kahraman ilan edildi.

 

ismail USTAismail USTA

Mersin Vatan Haber Müdürü